Actueel

Vraag het aan Francis: wie waren vroeger de grote muzikale sterren?

  1. Klassiekchevron right
  2. Vraag het aan Francis: wie waren vroeger de grote muzikale sterren?

Vandaag de dag hebben we Janine Jansen, Jaap van Zweden en Simone Lamsma, maar hoe zat dat vroeger? Wie waren in de 18e en 19e eeuw de grote sterren van de klassieke muziek? We vragen het aan Francis!

Podcast #5: muzikale sterren van vroeger
In een gloednieuwe podcast nemen Francis van Broekhuizen en Margriet Vroomans een duik in de supersterren van vroeger. En dan bedoelen we niet die van dertig jaar geleden. Nee, écht vroeger. Zo rond de 18e en 19e eeuw. Hoe zag hun leven eruit? En konden ze ervan leven?

Zangers
"Dé sterren van de 18e eeuw waren de zangers. De instrumenten moesten zich toen namelijk nog ontwikkelen. De piano was er al, maar pas rond 1900 werd daar pas echt muziek voor geschreven." Natuurlijk laat Francis ook muziek horen van die 'sterren van toen'.

Beluister de podcast hier

Vraag het aan Francis
Onze favoriete operazangeres Francis van Broekhuizen is kind aan huis in De Ochtend van 4, waar ze wekelijks prangende muziekvragen van luisteraars beantwoordt. Maar dat is niet alles! Eens in de twee weken behandelt ze, samen met Margriet Vroomans, de leukste muzikale thema's in de podcast Vraag het aan Francis.


KLASSIEK GEEFT: GUN ALLE KINDEREN EEN INSTRUMENT

Tot en met 29 juni staat NPO Radio 4 in het teken van Klassiek Geeft, een initiatief dat als doel heeft om de muzikale ontwikkeling van alle basisschoolkinderen te stimuleren.

Gun alle kinderen een instrument
Wil jij kinderen een betere muzikale ontwikkeling geven? Gun ieder kind een instrument en kom nu zelf in actie: doe een donatie of vraag een muziekstuk aan.

Doneer hier voor Klassiek Geeft

Ster advertentie
Ster advertentie