Actueel

Geef je verzoeknummer op en doneer voor Klassiek Geeft

  1. Klassiekchevron right
  2. Geef je verzoeknummer op en doneer voor Klassiek Geeft

Van 18 t/m 29 juni zet NPO Radio 4 zich weer in voor Klassiek Geeft, een initiatief in samenwerking met Instrumentendepot Leerorkest waarmee wordt bijgedragen aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen.

Wat is Klassiek Geeft?
Klassiek Geeft is een initiatief van NPO Radio 4 om bij te dragen aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen. Tijdens de actieperiode roepen we luisteraars op geld te doneren ten behoeve van het Instrumentendepot Leerorkest. Het Instrumentendepot leent als nationale ‘instrument-o-theek’ muziekinstrumenten uit aan leerorkesten en vergelijkbare initiatieven voor kinderen in heel Nederland. Ook draagt het Instrumentendepot zorg voor de reparatie en het onderhoud van alle uitgeleende instrumenten. Al meer dan 70 initiatieven in 11 provincies maken gebruik van het Instrumentendepot.

Programma
In verschillende programma's wordt er aandacht besteed aan de actie. Zo kun je bij De Ochtend van 4 in ruil voor een donatie je favoriete muziek komen aankondigen in de studio en besteedt De Klassieken dagelijks aandacht aan het speelplezier van kinderen. In 4 de Middag luister je dagelijks naar anekdotes van musici. Op vrijdag 29 juni wordt de actie afgesloten met een concert door Instrumentendepot Leerorkest vanuit het CEC Amsterdam Zuid-Oost.

Doneer
Zelf ook in actie komen? Doe een donatie of vraag hieronder een muziekstuk aan.

Verzoeknummer aanvragen


KLASSIEK GEEFT: GUN ALLE KINDEREN EEN INSTRUMENT

Tot en met 29 juni staat NPO Radio 4 in het teken van Klassiek Geeft, een initiatief dat als doel heeft om de muzikale ontwikkeling van alle basisschoolkinderen te stimuleren.

Gun alle kinderen een instrument
Wil jij kinderen een betere muzikale ontwikkeling geven? Gun ieder kind een instrument en kom nu zelf in actie: doe een donatie of vraag een muziekstuk aan.

Doneer hier voor Klassiek Geeft

Ster advertentie
Ster advertentie