Actueel

Uittip: dit zijn de leukste festivals van deze zomer

  1. Klassiekchevron right
  2. Uittip: dit zijn de leukste festivals van deze zomer

De zon laat zich al een aantal weken volop zien en de meteorologische zomer is officieel begonnen, kortom: tijd voor festivals! Voor liefhebbers van klassieke muziek valt er steeds meer te kiezen. Maar wat mag je nou echt niet missen? Margriet Vroomans en muzieksamensteller Pieter van Nes zetten de leukste evenementen op een rijtje.

Oranjewoud Festival
"Dit is, samen met Wonderfeel, één van de grotere festivals in de klassieke muziek. Het is op een mooie landelijke plek gevestigd en er zijn verschillende podia, er is mooie natuur en ook heel veel cultuur." Grote naam dit jaar is Nigel Kennedy, maar er is ook veel Nederlands talent zoals o.a. Hannes Minnaar en Noa Wildschut.
Oranjewoud Festival: 1 t/m 10 juni in Oranjewoud | www.oranjewoudfestival.nl

Festival Classique
"Een vaste waarde in de klassiekemuziek-zomer. Op verschillende plekken in Den Haag, en dit jaar voor het eerst ook op het strand. Daar wordt de Carmina Burana uitgevoerd met 350 dansers en musici."
Festival Classique: 7 t/m 18 juni in Den Haag | www.festivalclassique.nl

Schuyt Festival
Dit festival in Leiden staat in het teken van, hoe kan het ook anders, componist Cornelis Schuyt. Je vindt er o.a. workshops, stadswandelingen en natuurlijk heel veel muziek.
Schuyt Festival: 8 t/m 10 juni in Leiden | www.schuytfestival.nl

Festival Groeneveld
"Ook zo'n mooie buitenlocatie. Bij Kasteel Groeneveld in Baarn kun je lekker chocola proeven, biertjes drinken in het gras en genieten van de muziek. Maar dan allemaal op één dag."
Festival Groeneveld: 17 juni in Baarn | www.kasteelgroeneveld.nl

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht
"Ooit opgericht door Jeanine Jansen, toen nog in de winter. Maar nu als zomerfestival onder leiding van celliste Harriet Krijgh. Daar komt de top van de kamermuziekwereld op de mooiste plekken spelen. Erg de moeite waard!"
Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht: 27 juni t/m 1 juli in Utrecht | www.kamermuziekfestival.nlOmslagfoto: Grootheerenveen.nl
Ster advertentie
Ster advertentie