Actueel

De mooiste koormuziek uit de Hart & Ziel Lijst

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Klassiekchevron right
  2. De mooiste koormuziek uit de Hart & Ziel Lijst

In de Hart & Ziel Lijst hoor je de meest uiteenlopende muziekinstrumenten voorbij komen. Maar van alle instrumenten blijft er één toch wel heel bijzonder: de menselijke stem. Componisten van vandaag schrijven dan ook veel koorstukken. Door de bespiegelende en dromerige klank is dit de perfecte muziek om lichaam en geest tot rust te brengen.

Arvo Pärt en Ola Gjeilo
Het is dan ook niet gek dat deze ontspannen muziek veel in de Hart & Ziel Lijst te vinden is. Arvo Pärt staat er dit jaar bijvoorbeeld maar liefst 9 keer in. En er is ook een nieuwe binnenkomer op nr. 118: Northern Lights van de Noorse componist Ola Gjeilo. We hebben de mooiste koorstukken uit de Hart & Ziel Lijst en meer voor je op een rijtje gezet.Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hart & Ziel Lijst
Bekijk hier de volledige lijst inclusief uitzendschema:

Bekijk de lijst in PDF

Bericht de studio
Wil je een bericht achterlaten over de Hart & Ziel Lijst? Mail naar hartenziel@radio4.nl, app de studio of laat een bericht achter op onze voicemail via 035-6773519.

Hart en Ziel op TV
In de uitzendweek van de lijst, van maandag 15 tot en met vrijdag 18 oktober, zendt NPO 2 elke dag na Nieuwsuur het programma Hart & Ziel uit. In het tv-programma gaat Floris Kortie door het hele land op bezoek bij mensen met een persoonlijk verhaal bij één van de stukken uit de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4. Mensen waarin je niet meteen het stereotype klassieke muziekliefhebber herkent. Van een vlaaienbakker uit Limburg tot een brandweerman uit Amsterdam, en een duivenmelker uit Leeuwarden tot een drankenhandelaar op de Kruiskade in Rotterdam.

NPO Radio 4 Hart & Ziel Festival
Vrijdag 19 oktober is TivoliVredenburg het podium voor het gratis toegankelijke Hart & Ziel Festival. We sluiten de uitzendweek feestelijk af met een locatie-uitzending en verschillende Hart & Ziel activiteiten. Lees hier meer over het programma van het festival.

Ster advertentie
Ster advertentie