Actueel

Hagen Kwartet ontvangt Concertgebouw Prijs

  1. Klassiekchevron right
  2. Hagen Kwartet ontvangt Concertgebouw Prijs

De Concertgebouw Prijs 2018 gaat naar het Hagen Kwartet. De vier musici krijgen de prijs vanwege de ‘belangrijke bijdrage die zij hebben geleverd aan het artistieke profiel van de Amsterdamse concertzaal’. Op 15 januari wordt de prijs aan het kwartet uitgereikt tijdens een feestelijk galadiner in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Simon Reinink, directeur van Het Concertgebouw, roemt de jarenlange innige band met het Hagen Kwartet: ‘Dit kwartet heeft een grote naam verworven in de wereld van de kamermuziek en maakt deze status keer op keer waar.’

De Concertgebouw Prijs
In 2004 namen de directies en besturen van Het Concertgebouw en Het Concertgebouw Fonds het initiatief voor deze onderscheiding. De Concertgebouw Prijs wordt uitgereikt aan musici of ensembles die in de loop der jaren veel betekend hebben voor het artistieke profiel van het Concertgebouw. De prijs is sinds 2004 al 10 keer uitgereikt. De vorige laureaten waren het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor.

Het Hagen Kwartet
Het Hagen Kwartet werd in de jaren zeventig opgericht door twee broers en twee zussen uit het Oostenrijkse Salzburg. Sinds 1987 maakt de Duitse violist Rainer Schmidt deel uit van het kwartet. Het Hagen Kwartet treedt veelvuldig op in de belangrijke concertzalen over de hele wereld en werkte samen met beroemde musici als Maurizio Pollini, Mitsuko Uchida, Heinrich Schiff en Sabine Meyer.

Omslag en foto: Harald Hoffmann

MIS NIETS

Iedere week alles over klassieke muziek in je mailbox? Van de mooiste concerten tot de beste speeltips. Mis niets en meld je nu aan!

E-mailadres:

Ster advertentie
Ster advertentie