Actueel

Kijktip: het spel van pianist Daniël Wayenberg

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijktip: het spel van pianist Daniël Wayenberg

De Nederlandse pianist en componist Daniël Wayenberg overleed op 17 september op 89-jarige leeftijd. We blikken terug op enkele memorabele optredens.

In 1984 werd de derde editie van het Prinsengrachtconcert voor het eerst uitgezonden op televisie. De openingsscène van het concert was spectaculair: violist Ivry Gitlis en Wayenberg kwamen aanvaren op een vleugel. Nadat ze het podium hadden beklommen, speelden ze voor een groot publiek op de kade. Bekijk de unieke beelden van dit optreden.

Van 2012 tot 2018 speelde Wayenberg vaak samen met pianist Martin Oei. Een opmerkelijk duo, aangezien Oei maar liefst 66 jaar jonger is. In 2015 kwam het duo langs in het programma Podium Witteman. Daar speelden zij Six Morceaux: Slava van Sergej Rachmaninov.

Vorig jaar in maart gaf Wayenberg één van zijn laatste optredens in het Concertgebouw. Samen met Oei speelde hij Concert voor piano en orkest nr.2, op.18 in c kl. t. - deel II, "Adagio sostenuto" van Rachmaninov. Vlak hierna ging Wayenberg op 88-jarige leeftijd met pensioen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie