Actueel

Nieuwjaarsconcert op tv en radio

  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuwjaarsconcert op tv en radio

Nieuwjaarsdag. Dat is champagne, uitslapen, koude oliebollen, en... genieten van het traditionele Nieuwjaarsconcert uit Wenen! Dat kan dit jaar niet alleen op televisie, maar ook op NPO Radio 4.

NPO Radio 4 - De Klassieken: Nieuwjaarsconcert

Op woensdag 1 januari presenteert Ab Nieuwdorp vanaf 9:00 uur een special van De Klassieken vol heerlijke Weense walsen.Om 11:15 schakelt hij rechtstreeks over naar het Nieuwjaarsconcert in Wenen met de Wiener Philharmoniker. Live te volgen op NPO Radio 4!

NPO 1 - NOS Nieuwjaarsconcert

Van 11:15 uur tot 13:30 uur zie je op NPO 1 de televisie-registratie van het Nieuwjaarsconcert. Margriet Vroomans presenteert het concert. Zij neemt het presentatiestokje over van Edwin Rutten, die vijf jaar lang het commentaar vanuit Wenen voor zijn rekening nam.

Programma Nieuwjaarsconcert

In het traditionele Nieuwjaarsconcert door de Wiener Philharmoniker staat de muziek van Johann Strauss jr. en sr. centraal. Op de bok in de Musikverein in Wenen staat de Let Andris Nelsons. De chef-dirigent van de Boston Symphony Orchestra en ‘Kapellmeister’ van het Gewandhausorchester in Leipzig maakt zijn debuut bij het Nieuwjaarsconcert.

Ster advertentie
Ster advertentie