Actueel

Mieke van der Weij wint Zilveren Reissmicrofoon

  1. Klassiekchevron right
  2. Mieke van der Weij wint Zilveren Reissmicrofoon

NPO Radio 4-presentator Mieke van der Weij heeft de Zilveren Reissmicrofoon 2019 gewonnen. De prijs is donderdagavond 20 juni aan haar uitgereikt in Het Ketelhuis in Amsterdam. NPO Radio 4 feliciteert haar van harte met deze bijzondere prijs!

De jury prijst Mieke van der Weij onder andere om haar prettige en inhoudsvolle manier van werken. Ook typeren ze haar als iemand die "opvallend onopvallend" al jaren haar werk doet. "Ze geeft haar luisteraars altijd het idee dat haar werk er weliswaar toe doet, maar dat er zonder moeite duizend dingen op te noemen zijn die van wezenlijker belang zijn," aldus de jury. "Die boodschap draagt ze subtiel uit door milde ironie en een prettig soort van eigenwijsheid." En: "Mieke van der Weij is, misschien onbewust, een soort van gids in radioland geworden: zuilloos gewoon informatief zijn, daar gaat het om."

4 de Middag

Naast het presenteren van 4 de Middag (MAX) bij NPO Radio 4 is Mieke van der Weij ook te horen als een van de vaste presentatoren van Met het Oog op Morgen (NOS) en op zaterdagochtend met Peter de Bie in Nieuwsweekend (MAX) op NPO Radio 1.

De Zilveren Reissmicrofoon

De Zilveren Reissmicrofoon is een jaarlijkse prijs die sinds 1966 wordt toegekend aan het beste radioprogramma of de beste radiomaker van het jaar. De prijs is vernoemd naar Eugen Reiss, die in 1924 microfoons zo verbeterde dat er bij de radio gebruik van kon worden gemaakt.

Mieke van der Weij met de Zilveren Reissmicrofoon 2019. (Foto: ANP)

Ster advertentie
Ster advertentie