Actueel

Klassiek viert de zomer met trombonist Raymond Munnecom

  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek viert de zomer met trombonist Raymond Munnecom

In de zomer verleggen we onze grenzen. Ook muzikanten trekken eropuit, op zoek naar inspiratie en muzikaal avontuur. In deze aflevering ontmoet presentator Floris Kortie trombonist Raymond Munnecom.

Blaaskapel
Raymond Munnecom groeide op in het pittoreske dorpje Neeritter, op de grens van Nederlands en Belgisch Limburg. Hij kroop als klein kind al rond bij de jaarlijkse Oud Limburgse Schuttersfeesten. Als jochie keek hij met grote ogen mee wanneer opa, oom en tante repeteerden met de harmonie. Dat wilde hij ook! Toen hij 10 was, ging Raymond althoorn spelen in het dorpsharmonie-orkest.

Na het conservatorium kwam hij in het Koninklijk Concertgebouworkest terecht, waarmee hij tournees over de hele wereld maakt. Maar nu is hij terug in zijn geboortestreek waar hij de Mährländer blaaskapel van zijn neefje Frank opzoekt. Want met hen gaat hij voor het eerst optreden tijdens het zonovergoten Oud Limburgs Schuttersfeest. Echt een kleurrijk volksfeest waar een mix van volkse en militaire muziek klinkt. En dan blijkt dat er verwantschap is tussen de Mährländer muziek die zij nu spelen en de romantische muziek van Dvoraks Negende Symfonie, die Raymond met het Concertgebouworkest speelt.


Klassiek viert de zomer

In Klassiek viert de zomer volgen we tien super-getalenteerde musici in hun fascinatie voor een andere muzikale wereld. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen gaan deze jonge avontuurlijke musici op zoek naar de oorsprong van hun favoriete muziek. Zo duikt o.a. een jonge operazangeres in de zwarte roots van George Gershwins muziek en zingt zij samen met een gospelkoor het geliefde Summertime. Klassiek viert de zomer bekijk je van 16 juli t/m 17 augustus, iedere maandag en vrijdag om 22.35 uur op NPO 2. Aansluitend zie je op NPO 2 extra (themakanaal) optredens of documentaires uit de betreffende muziekstijl.

Ster advertentie
Ster advertentie