Fragment

Live: zangeres Nienke Nasserian en pianist Charlie Bo Meijering

foto: NPO/Arend Schotfoto: NPO/Arend Schot
  1. Fragmentenchevron right
  2. Live: zangeres Nienke Nasserian en pianist Charlie Bo Meijering

Het klassieke muziekfestival Wonderfeel, dat elke zomer plaatsvindt in ‘s-Graveland, looft elke jaar een prijs uit aan een talentvolle artiest. Dit jaar is dat sopraan en theatermaker Nienke Nasserian. Haar nieuwe voorstelling RISE, een zelfhulpopera, gaat daar deze zomer in première. En die prijs komt zeker niet uit de lucht vallen: Nienke heeft al meerdere voorstellingen gemaakt en zong ook in verschillende operaproducties. Vandaag zingt ze bij ons een aria uit Turandot, het bekende (en waar we allemaal zo naar uit kijken) "Summertime" en een spiritual "Ride on King Jesus". 

Nienke Nasserian

Nienke heeft een Nederlandse moeder en een Tanzaniaanse vader. Ze groeide op in Venlo, waar ze haar eerste muzieklessen (klarinet) kreeg. Later kwam daar ook zang bij. Ze studeerde klassieke zang aan het conservatorium in Maastricht en stapte vervolgens over naar de muziektheateropleiding aan het conservatorium in Tilburg. 

Drieluik

Voor haar afstuderen maakte ze de autobiografische voorstelling MASAI over Nienke's band met haar vader, stamhoofd van de Masai, en haar grote familie. Daarna volgden er nog twee: MZUNGU over haar familie en haar moeder die in Tanzania werkte. In haar laatste voorstelling MTOTO ging ze vooral het muzikale experiment aan.

Zelfhulpopera RISE

Het idee voor de zelfhulpopera RISE komt voort uit haar belangstelling voor zelfhulpboeken. Ze leert ervan, maar ziet ook de commerciële kant van de 'zelfhulppraktijk'. "Het is ook privilege: dat wij ons hiermee bezig kunnen houden is een luxe. Zelfhulpboeken zijn voor mij vooral: activatie en inspiratie."