Fragment

Dame Sarah Connolly over haar nieuwe album met Mahler liederen

foto: Christopher Pledgerfoto: Christopher Pledger
  1. Fragmentenchevron right
  2. Dame Sarah Connolly over haar nieuwe album met Mahler liederen

De Britse mezzosopraan Dame Sarah Connolly heeft al zo’n dertig jaar een glansrijke internationale carrière. Ze zong op podia in New York, Milaan en Londen in grote operaproducties. En volgend jaar (maart 2024) is ze ook te horen in Amsterdam bij De Nationale Opera in een opera van Stravinsky: Oedipus Rex.
Maar naast al dat grote maakt ze ook tijd voor iets kleins: een nieuw album met liederen van Mahler, begeleid op de piano door Joseph Middleton.

Het was pianist Joseph Middleton die Sarah Connolly uitnodigde een cd op te nemen. Dame Sarah Connolly is tevreden over het album. "We hebben het opgenomen in een mooie kerk. Ik was verrast dat het zo goed heeft uitgepakt. Ik heb dit keer het gevoel dat ik heb gedaan wat ik wilde."
"Joseph is een van de meest uitzonderlijke pianisten. Hij heeft een geweldige techniek en weet precies hoe hij de orkestklank in zijn pianospel kan omzetten."
Als inspiratie luisterde Connolly naar een opname van Daniel Barenboim en bariton Dietrich Fischer-Diskau.

Advies aan jonge zangers
"Vraag jezelf voortdurend af: waarom werd ik musicus. Als je daar antwoord op kan blijven geven, komt het goed. Maar als bijvoorbeeld de stress van de concurrentie teveel wordt, moet je goed nadenken of je dit wel echt wil. Er zijn immers veel zangers. Zeker in Engeland, en dan hebben wij hier natuurlijk ook nog last van de Brexit. En verder: leer de verschillende stijlen, blijf je ontwikkelen, kennis is belangrijk."