Fragment

Vanuit de coulissen: Daniel Cornelissen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vanuit de coulissen: Daniel Cornelissen

De rubriek waarin we theatermakers vragen naar hun voorbereidingen en hun rituelen voor ze het toneel op gaan. Hebben ze nog bepaalde gewoontes en met welke voorstelling zijn ze op pad?

Deze week acteur Daniel Cornelissen. Cornelissen studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Sindsdien was hij onder meer te zien in films als Feuten het Feestje, en De Zevende Hemel en op TV in Jeuk, Het Klokhuis en de populaire drama serie Dag & Nacht met Kim van Kooten.
In het theater speelde hij onder andere in stukken van DeLaMar Producties, Theater Oostpool, MORE theaterproducties, de Toneelschuur en Het Zuidelijk Toneel en op Theaterfestival De Parade. Voor zijn rol in Marvellous werd hij genomineerd voor een Musicalaward voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Afgelopen seizoen was Daniel te zien in Snowponies, het vervolg op de Showponies reeks.

Momenteel speelt Daniel Cornelissen de rol van John in het stuk COCK bij Theater Oostpool. COCK is een toneelstuk over liefde, identiteit en seksualiteit.