Fragment

Carine Lacor over de podcast Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest

  1. Fragmentenchevron right
  2. Carine Lacor over de podcast Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest

Annemieke Bosman praat met radiomaker Carine Lacor over haar nieuwste podcast  Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest.

Over de podcastDe jonge Dolf van der Linden had één grote droom: een eigen orkest. Die droom kwam uit in 1945. Nog maar 30 jaar oud wordt hij de oprichter en dirigent van het splinternieuwe Metropole Orkest. Een orkest dat dagelijks op radio en tv te zien is, grote hits scoort, Songfestivalsucces heeft…

Maar als de muziektijden veranderen, is er voor Dolf steeds minder plek. En uiteindelijk - komt het tot een pijnlijke breuk met ‘zijn’ Metropole. Het orkest gaat door, maar Dolf niet. 

In de podcast Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest vertellen Carine Lacor en Dolf-biograaf Bas Tukker je dit meeslepende verhaal. Een muzikale tijdreis die begint bij een jonge Dolf, die droomt van een eigen orkest. Een droom die uitkomt en zijn leven bepaalt. Met grote successen en, uiteindelijk, de pijnlijke scheiding van ‘zijn’ Metropole. Zes afleveringen bomvol oude interviews, smakelijke anekdotes en vooral: heel veel muziek!

De podcast Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest is hier te beluisteren.