Fragment

Het gesprek - Cathelijne Blok

foto: Passian Smitfoto: Passian Smit
  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Cathelijne Blok

Annemieke Bosman in gesprek met Cathelijne Blok.

In Maar is het kunst? neemt kunsthistoricus en journalist Cathelijne Blok je mee op reis door de hedendaagse kunst. Als oprichter van het feministische kunstcollectief The TittyMag weet Cathelijne als geen ander een unieke blik te werpen op de moderne kunst. Van kunsttips tot de tofste kunstbeurzen en galeries, het komt allemaal samen in haar nieuwe werk. 

Het is een vraag die we allemaal weleens horen en vast ook zelf af en toe stellen wanneer we door een museum voor hedendaagse kunst lopen: Maar is het kunst?
Om die vraag te beantwoorden is Cathelijne Blok met haar kenmerkende bevlogenheid onze gids in de wereld van de hedendaagse kunst. Van fotografie tot performancekunst en van installaties tot de digital arts: Blok laat zien wat er nu allemaal speelt en waarom dit alles zo de moeite waard is. Ze biedt een ander perspectief op kunstwerken en kunstdisciplines waarvan we anders misschien de schoonheid zouden missen.
Daarnaast geeft ze een enorme dosis kunsttips: van de mooiste kunstroutes in de buitenruimte en de verborgen kunstparels in bekende musea tot de tofste kunstbeurzen en galeries in binnen- en buitenland.