Fragment

Vanuit de coulissen - Barrie Stevens

foto: Willem Walderveenfoto: Willem Walderveen
  1. Fragmentenchevron right
  2. Vanuit de coulissen - Barrie Stevens

De rubriek waarin we theatermakers vragen naar hun voorbereidingen en hun rituelen, en met welke voorstelling toeren ze door het land?

Deze week acteur en choreograaf Barrie Stevens. Stevens werd bij het grote publiek bekend als jurylid van de Soundmixshow. Zijn kreet 'Vooral doorgaan' zal bij menigeen nog op het netvlies staan.

Daarvoor was Stevens al te zien in de tv-series 'Ja Zuster, Nee Zuster' en 'Ti-Ta Tovenaar' en stond hij als danser en acteur in vele musicals. Naast diverse theater- en tv-werkzaamheden maakte Stevens carrière als choreograaf en regisseur. Hij was betrokken bij diverse succesvolle musicals, zoals 'Footloose',  'A Chorus Line', 'Follies' en 'Grease'. Ook was hij jarenlang artistiek leider van de musicalopleiding van Fontys Hogescholen in Tilburg. Stevens leidde tevens zijn eigen 'Musical Academy in Holland'.
Deze week gaat zijn voorstelling 'Dood aan zee' in premiere. Daarin brengt Barrie Stevens een ode aan de liefde, de dood en de zee. Het stuk is geïnspireerd op de roman 'Dood in Venetië' van Klaus Mann en het leven van Barrie Stevens en zijn partner en grote liefde Leen Jongewaard.

Redacteur Charles Arntz zocht Barrie Stevens op in de kleedkamer van de Schouwburg in Amstelveen.