Fragment

De debutant: Zino Schat

  1. Fragmentenchevron right
  2. De debutant: Zino Schat

Zino Schat - choreograaf 

Zino Ainsley Schat geboren op 1 juni 1989 in Amsterdam, Nederland. Met zijn voormalige groep SkillDealers trad hij op in de straten over de wereld en na zijn ervaringen als straat-performer choreografeerde/danste hij showcases voor o.a. koningin Máxima en Obama. Zijn theatercarrière begon als performer bij dansgezelschap AYA en Solid Ground Movement en later in zijn carrière kreeg hij een diepere interesse voor het choreograferen. Dit bracht hem ertoe samen te werken met De Nationale Opera en het Nederlands blazers ensemble.

Schat, oprichter en artistiek directeur van Fractal, is een choreograaf die geïnteresseerd is in het samensmelten van hedendaagse en urban dans. Korzo ondersteunt Fractal in een 4-jarig maker traject.

DANSLOKAAL 10

Conny Janssen Danst presenteert van 30 september t/m 13 november 2022 DANSLOKAAL 10, het jaarlijkse talentontwikkelingsproject waarvoor Conny Janssen jonge makers uitnodigt samen te werken met de dansers van het Rotterdamse gezelschap. Zino Schat is één van de drie nieuwe choreografen.