Fragment

Jacob Jolij

  1. Fragmentenchevron right
  2. Jacob Jolij

Jacob Jolij (1979) is schrijver en wetenschapper. In oktober verscheen zijn boek 'Wat is bewustzijn nou eigenlijk' waarin hij op zoek gaat naar het antwoord op deze vraag.

Jacob groeide op in een muzikale familie in de Achterhoek - vader Fons speelde gitaar in de in de Achterhoek zeer bekende band "The Jolly Good Company" en oom Ferdi is beter bekend als Frederik Puntdroad, de gitarist van Normaal. Zelf speelt Jacob basgitaar, contrabas en toetsen. Hij overwoog zelfs een blauwe maandag om de muziek in te gaan, maar koos toch voor de Universiteit van Amsterdam, waar hij psychologie, filosofie, natuurkunde en wetenschapsdynamica studeerde en promoveerde in de cognitieve neurowetenschappen. Vanaf 2008 is hij werkzaam aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier doet hij onderzoek naar bewustzijn op het snijvlak van psychologie, filosofie en natuurkunde.

Naast zijn werk als onderzoeker en schrijver speelt Jacob nog regelmatig in bandjes, schrijft ook wel eens een liedje en luistert natuurlijk graag naar muziek - van modern klassiek, via jazz tot metal.