Fragment

Fokke Obbema

  1. Fragmentenchevron right
  2. Fokke Obbema

Een van de beste verkochte boeken de afgelopen weken is ‘De zin van het leven’ van Volkskrant-journalist Fokke Obbema. Het bevat veertig interviews met min of meer bekende Nederlanders over de vraag wat de essentie van ons bestaan op aarde is. Obbema buigt zich over deze vraag, nadat hij in zijn slaap een onverwachte hartstilstand overleeft door alert ingrijpen van zijn vrouw.

Fokke Obbema wordt geboren in 1962 in Amsterdam. Zijn vader is bibliothecaris van middeleeuwse handschriften, zijn moeder lerares Nederlands op een gymnasium. Na een rechtenstudie besluit Obbema zijn jongensdroom na te jagen: hij gaat voor een journalistenopleiding naar Londen. Begin jaren negentig belandt hij bij de Volkskrant. Daar doet hij vooral verslag van het grote nieuws: hij is onder meer correspondent in Frankrijk en chef van de economieredactie tijdens de kredietcrisis. En hij schrijft een boek over de verhoudingen tussen China en Europa.

In zijn nieuwe boek ‘De zin van het leven’ geeft Obbema ook zeven inzichten die hij aan deze veertig interviews overhield. Wil je weten welke daarvan de belangrijkste zijn? Luister dan naar de muziek en de verhalen van Fokke Obbema.
Foto: Jitske Schols