Fragment

Henk Thiadens

  1. Fragmentenchevron right
  2. Henk Thiadens

De zorg staat door corona al bijna twee jaar in de vuurlinie. Dat geldt ook voor de huisartsen, van wie er veel mede werden opgeleid door Henk Thiadens. Zijn motto komt uit het boek Le Petit Prince van Saint-Exupérie: ‘Alleen met je hart kun je goed zien, het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.’ 

Henk Thiadens wordt in 1947 in Utrecht geboren. Daar groeit hij ook op. Zijn vader, een econoom, runt een bedrijf voor tandheelkundige instrumenten en zijn moeder, meester in de rechten, doet veel vrijwilligerswerk. 

Thiadens studeert geneeskunde in Utrecht en wordt huisarts in Amersfoort. In 1999 promoveert hij in Leiden op een onderzoek naar hoestende patienten. En daarna geeft hij aan die medische faculteit zo’n vijftien jaar les. Hij ontwikkelt onder meer een keuzeblok, getiteld De arts en the Arts, waarin studenten de relatie  tussen kunst en geneeskunde onderzoeken. Thiadens wordt tweemaal benoemd tot docent van het jaar. 

Naast zijn werk is muziek zijn grote hobby. Met gynecoloog Jan Schoo schreef Thiadens vier cantates. Hij speelt piano en heeft nog steeds les! Zijn voorkeur gaat uit naar klassiek, maar ook zigeunermelodieën hebben zijn hart gestolen. Zo speelde hij in zijn  studententijd piano en cymbaal in het zigeunerorkest Tzigane.