Fragment

Epische Filmmuziek | 2000-2010

  1. Fragmentenchevron right
  2. Epische Filmmuziek | 2000-2010

Epische Filmmuziek: de meest grootse, meeslepende, indrukwekkende orkestrale werken. Vandaag zijn we aanbeland in de 'zeroes'. Het eerste decennium van de 21e eeuw. Het decennium van 9/11 en de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh. Het decennium waarin Google de wereld verovert en het voor het eerst mogelijk wordt om gemiste uitzendingen op televisie terug te kijken. Het decennium waarin alle neuzen, van kinderen én volwassenen in de Harry Potter boeken duiken en het 'tweede leven' van de Lord of the Rings-trilogie. 

En natuurlijk het decennium waarin de Britse dramafilm 'Atonement' in de bioscoop te zien was. Ab Nieuwdorp vertelde over de muziek in deze film in De Klassieken. Luister het fragment hier terug:

Dario MarianelliAtonement - "Briony", "Robbie's Note", "Farewell","Love Letters", "Denouement".Jean-Yves Thibaudet [piano] & Caroline Dale [cello]English Chamber Orchestra onder leiding van Benjamin Wallfisch

⏰ Bekijk de hele tijdlijn van de Epische Filmmuziek van 'De Oorsprong' tot op 'Heden' via nporadio4.nl/epischefilmmuziek.