Fragment

Live @ De Klassieken: Sarah Ouakrat

  1. Fragmentenchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Sarah Ouakrat

Op 18 januari was fluitiste Sarah Ouakrat te gast bij Ab in de studio. Haar laatste album 'Le Nouveau Salon' is een nieuwe kijk op het fluitrepertoire geïnspireerd door de Franse schrijver Marcel Proust en zijn roman A la Recherche du Temps Perdu'en de Parijse Salons uit La Belle Epoque. Kijk/luister het live-optreden hier terug: 

Video niet beschikbaar

De geur van een vers gebakken madeleine, het gevoel van fluweel tegen je huid, het geluid van een gesprek dat rustig om je heen zoemt vóór een concert. Onze zintuigen kunnen iets overbrengen, ons op magische manieren terugbrengen naar het verleden, waarbij sterke herinneringen of gevoelens van nostalgie worden opgeroepen. Fluitiste Sarah Ouakrat vond een manier om opnieuw verbinding te maken met haar thuisland Frankrijk via Marcel Prousts roman À la recherche du temps perdu (“Op zoek naar verloren tijd”). Geïnspireerd door het terugkerende thema van onvrijwillige herinneringen en de beschrijvingen van de Parijse salons van de 'Belle Epoque', herleeft Sarah haar eigen herinneringen via de muziek die haar tot nu toe tijdens haar carrière heeft begeleid. Uit deze reis werd haar debuutalbum geboren.

IMG_3654

Ab op de foto met Floor le Coultre [viool], Maarten den Hengst [piano] & Sarah Ouakrat [fluit] (van links naar rechts)

Sarah, geboren in Parijs, begon op 10-jarige leeftijd fluit te spelen en ontwikkelde al snel een echte passie voor het instrument. Ze begon haar studie als junior aan het “Conservatoire de Région de Paris” (CNR) bij Madeleine Chassang en ging vervolgens studeren bij Philippe Bernold aan het “Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Lyon” (CNSM) en bij William Bennett aan de Royal Academy of Music in Londen. Bekroond met een Master of Arts Diploma, volgde ze haar muzikale pad en ontwikkelde ze haar orkestervaring bij de Philharmonia Zürich (voormalig Operahuisorkest van Zürich) als lid van de Academie.
Inmiddels is Sarah is te gast bij vele grote Europese festivals en orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest, Philharmonia Zürich, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de BBC Wales en het Monte Carlo Philharmonic.

Luister de versie van Debussy's Syrinx inclusief gedicht hier: 

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.