Fragment

Muziekwedstrijd Prinses Christina Concours

  1. Fragmentenchevron right
  2. Muziekwedstrijd Prinses Christina Concours

Dit najaar kunnen alle kinderen uit Nederland en Vlaanderen weer meedoen aan De Muziekwedstrijd: een online muziekwedstrijd, georganiseerd door het Prinses Christina Concours.

De Muziekwedstrijd staat open voor muzikale kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Van klassiek en jazz tot pop en wereldmuziek, en van gamelan en gitaar tot pannen en deksels. Iedereen die plezier heeft in muziek maken kan meedoen.

Met de wedstrijd wil het Prinses Christina Concours kinderen enthousiast maken om bezig te zijn met muziek. Het is een laagdrempelige wedstrijd waarbij plezier hebben in het (samen) muziek maken vooropstaat. Iedere deelnemer ontvangt een diploma en persoonlijke feedback van de jury. Directeur Alexander Buskermolen: "In ieder kind zit muziek. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk aan te moedigen en te ondersteunen. Daarom is deze vrolijke wedstrijd in het leven geroepen."

Ab Nieuwdorp gaf aandacht aan De Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours in zijn uitzending, De Klassieken. Kijk het fragment hier terug: