Fragment

Winterconcerten van D.S.M.G. Krashna Musika

  1. Fragmentenchevron right
  2. Winterconcerten van D.S.M.G. Krashna Musika

Het Delfts Studenten Muziek Gezelschap Krashna Musika, dat vorig jaar in De Klassieken de Verkiezing van het Leukste Studentenorkest van Nederland heeft gewonnen, gaat voor hun komende winterconcerten samenwerken met 'AVROTROS Klassiek Presenteert!'-talent pianiste Yang Yang Cai. 

Op 19 & 20 januari a.s. is Krashna Musika onder leiding van dirigent Stijn Berkouwer te horen in respectievelijk de Geertekerk in Utrecht en in de Aula van TU Delft. Tijdens hun Winterconcerten maakt het publiek een reis door verschillende landen en tijden. Ondanks de grote verschillen in stijl hebben de gespeelde werken een belangrijk element gemeen: culturele identiteit. Op hun programma staat onder andere het Pianoconcert van Edvard Grieg met soliste Yang Yang Cai. 

De Noorse Edvard Grieg was slechts 25 jaar oud toen hij dit stuk componeerde, maar desondanks is het een van zijn bekendste werken. Invloeden vanuit Noorse volksmelodieën zijn duidelijk hoorbaar, zo kunnen in het derde deel gelijkenissen worden gehoord met een halling (volksdans) en imitaties van een Hardangerviool. Met de vierentwintigjarige soliste Yang Yang Cai, met wie wij in contact zijn gekomen vanwege het winnen van de verkiezing tot het Leukste Studentenorkest van Nederland van Avrotros, belooft het een indrukwekkende uitvoering te worden.

Volg voor meer informatie deze link.

winterconcerten-2024-01