Fragment

Harpmuziek van Debussy en Ravel én een Nielsensymfonie op twee piano's

  1. Fragmentenchevron right
  2. Harpmuziek van Debussy en Ravel én een Nielsensymfonie op twee piano's

Kamermuziekwerken van Debussy en Ravel met een centrale rol voor de harp én de Derde symfonie van Nielsen op twee piano's.

Harpist Zachary James Hatcher van het Deens Nationaal Symfonieorkest zou tijdens dit concert oorspronkelijk als solist spelen met zijn collega's uit het orkest, maar de coronacrisis besliste anders. Nu speelt hij alsnog met enkele collega's uit het orkest, maar spelen ze kamermuziek van onder meer Debussy en Ravel. Tot slot spelen pianisten Rikke Sandberg en Tanja Zapolski de Derde symfonie van Nielsen in een bewerking voor twee piano's van de componist zelf.

Programma

Einars Everss (contrabas)Zachary Hatcher (harp)Kern Westerberg (viool)Austin Lee Hansen (viool)Michael Grolid (altviool)Cansin Kara (cello)Ulla Millimann (fluit)Pedro Lopez (klarinet)Rikke Sandberg & Tanja Zapolski (Deens Piano Duo)Debussy - Danse sacrée et Danse profane, L.103Jean Cras - Twee ImpromptusDiane Moser - FolksongLiszt - Un sospiroRavel - Introduction en Allegro, voor harp, fluit, klarinet en strijkkwartetNielsen - Symfonie nr.3 in d op.27 in bewerking voor pianoduoOpname 4 februari 2021, Kopenhagen