Concert

Kleuren van de Levant

foto: Haytham Safia door Robert van der Molen
  1. Concertenchevron right
  2. Kleuren van de Levant

AVROTROS Vrijdagconcert 27 mei 2022

Ud-speler Haytham Safia staat bekend om zijn prachtige, gedetailleerde spel en zijn liefde voor het experiment. Voor dit wereldmuziekconcert werkt de ud-virtuoos samen met een gevarieerde groep muzikanten die elkaar op een spannende manier aanvullen, en die tekenen voor fraaie muzikale contrasten: de Syrische zussen Jawa (zang en ud) en Shaza Manla (qanoun), en Modar Salama op Arabisch slagwerk staan met het Trio Qasyoun garant voor mooie interpretaties van klassieke Arabische liederen van bijvoorbeeld Asmahan, Oum Khalthoum en Feyrouz, naast klassieke instrumentale werken.

Het 'Qu4rtet' van Haytham Safia met Hanneke Ramselaar op hobo, cellist Leonie Stevens en Afrikaanse percussionist Osama Mileegi maakt een instrumentale cross-over. In Safia’s composities worden op een vindingrijke manier Westerse en Oosterse instrumentale technieken gecombineerd zoals dat al op veel door hen geproduceerde cd’s is te horen. Het geheel wordt gecompleteerd door het Zinzadze Strijkkwartet met Melissa An Ussery en Siobhán Doyle op viool, Anna Magdalena den Herder op altviool en Leonie Stevens op cello. Zij begeleiden de verschillende ensembles in arrangementen, en brengen ook als kwartet muziek ten gehore. Zo ontstaat een programma waarin de verschillende stijlen van de ensembles samen optrekken en elkaar aanvullen.

Kleuren van de Levant

Dit concert is niet meer beschikbaar

Opnamedatum

vrijdag 27 mei 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Haytham Safia, Jawa Manla, Sulchan Zinzadse, Asmahan, Mohamed el Qasabgi, Rabih Abou Chalil, Fairouz

Uitvoerenden

Haytham Safia (Ud), Modar Salama (slagwerk)

Ensembles

Haytham Safia Qu4artet, Strijkkwartet Zinzadse, Qasyoun Trio & Strijkkwartet Zinzadse, Qasyoun Trio, Haytham Safia Qu4artet & Strijkkwartet Zinzadse, Haytham Safia Qu4artet & Strijkkwartet Zinzadse & Qasyoun Trio

Tijdperken

Midden/laat twintigste eeuw, Vroeg twintigste eeuw, Nieuwste muziek, Klassiek

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

AVROTROS Vrijdagconcert

Ster advertentie
Ster advertentie