Evenement

Kleuren van de Levant

foto: Haytham Safia door Robert van der Molen
  1. Evenementenchevron right
  2. Kleuren van de Levant

Haytham Safia Qu4rtet:
Haytham Safia (ud)
Hanneke Ramselaar (hobo)
Leonie Stevens (cello)
Osama Mileegi (percussie)

Trio Qasyoun:
Jawa Manla (zang en ud)
Shaza Manla (qanoun)
Modar Salama (Arabisch slagwerk)

Zinzadze Strijkkwartet:
Melissa An Ussery (viool)
Siobhán Doyle (viool)
Anna Magdalena den Herder (altviool)
Leonie Stevens (cello)

Kijk as vrijdag vanaf 20:00 uur hier live mee:

Ud-speler Haytham Safia staat bekend om zijn prachtige, gedetailleerde spel en zijn liefde voor het experiment. Voor het wereldmuziekconcert werkt de ud-virtuoos samen met een gevarieerde groep muzikanten die elkaar op een spannende manier aanvullen, en die tekenen voor fraaie muzikale contrasten: de Syrische zussen Jawa (zang en ud) en Shaza Manla (qanoun), en Modar Salama op Arabisch slagwerk staan met het Trio Qasyoun garant voor mooie interpretaties van klassieke Arabische liederen van bijvoorbeeld Asmahan, Oum Khalthoum en Feyrouz, naast klassieke instrumentale werken.

Het 'Qu4rtet' van Haytham Safia met Hanneke Ramselaar op hobo, cellist Leonie Stevens en Afrikaanse percussionist Osama Mileegi maakt een instrumentale cross-over. In Safia’s composities worden op een vindingrijke manier Westerse en Oosterse instrumentale technieken gecombineerd zoals dat al op veel door hen geproduceerde cd’s is te horen. Het geheel wordt gecompleteerd door het Zinzadze Strijkkwartet met Melissa An Ussery en
Siobhán Doyle op viool viool, Anna Magdalena den Herder op altviool en Leonie Stevens op cello. Zij begeleiden de verschillende ensembles in arrangementen, en brengen ook als kwartet muziek ten gehore. Zo ontstaat een programma waarin de verschillende stijlen van de ensembles samen optrekken en elkaar aanvullen.

Bestel kaarten

AVROTROS Vrijdagconcert

Datum:

vrijdag 27 mei 2022 20:15 - vrijdag 27 mei 2022 22:30

Locatie:

TivoliVredenburg

Ster advertentie
Ster advertentie