Concert

Naar Frankrijk met Lahav Shani

foto: Marco Borggreve
  1. Concertenchevron right
  2. Naar Frankrijk met Lahav Shani

De souplesse van Debussy, de spannende kleurenrijkdom van 'de Franse’ Rus Stravinsky en een nieuw soloconcert. Lahav Shani neemt je mee naar het zuiden.

'De Franse slag’
Met de aanstelling van Lahav Shani stak het Rotterdams Philharmonisch Orkest in 2018 zijn nek uit. Inmiddels heeft het publiek de jonge chef-dirigent volledig omarmd. Ook de pers is unaniem lovend over de combinatie. Men hoorde 'furieus temperament' in Beethoven en een Sacre die 'ver uitstijgt boven het netjes spelen van de noten'. Met twintigste-eeuwse meesterwerken van Dutilleux en Ravel bewijst Shani dat hij ook de 'Franse slag’ in zich heeft. Hij zal het orkest en de zaal meevoeren in de suggestieve kleur- en sfeerwerelden.

Nieuw soloconcert van Escaich
Een hoogtepunt wordt ook het nieuwe Fluitconcert dat de Franse componist-organist Thierry Escaich schreef voor de Franse en sinds 2017 eerste fluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Joséphine Olech. Na Escaichs altvioolconcert La nuit des chants dat in 2018 tijdens de ZaterdagMatinee in première ging, schreef de Volkskrant al enthousiast over de 'heldere opbouw' en de 'schemerige opening, opgebouwd rond een ontsporende toonladder'.

Lees hier

meer in het programmaboekje.

Bron: concertgebouw.nl
Foto: Hans Punz, ANP

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zaterdag 01 mei 2021

Omroep

NTR

Componisten

Claude Debussy, Thierry Escaich, Igor Stravinsky

Uitvoerenden

Joséphine Olech (fluit), Lahav Shani (Dirigent)

Ensembles

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Tijdperken

Romantisch, Nieuwste muziek, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie