Concert

Februari Festival 2022: Slotconcert

foto: Pixabay
  1. Concertenchevron right
  2. Februari Festival 2022: Slotconcert

We horen o.a. Schuberts beroemde lied Erlkönig, gevolgd door het duizelingwekkende Gran Caprice voor viool solo, dat componist en vioolvirtuoos Heinrich Wilhelm Ernst op basis van het beroemde lied schreef.

Maar het echte pièce de résistance van dit concert is het Strijkkwintet in C-groot van de meester zelf. Hij schreef het stuk twee maanden vóór zijn overlijden in 1828. Het is doordesemd van de zoet-melancholieke toon die zo eigen is aan Schuberts stijl. Maar daarnaast zijn ook de twee andere typisch Schubertiaanse kenmerken aanwezig: zijn ongekende melodische talent – hij is niet voor niets bekend als de grootste liedcomponist aller tijden – en daarnaast zijn gevoel voor ritme en dans.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zondag 27 februari 2022

Omroep

NTR

Componisten

Franz Schubert, Franz Liszt

Uitvoerenden

Ishay Shaer (piano), Florieke Beelen (mezzosopraan), Peter Nilsson (piano), Antje Weithaas (viool), Pieter van Loenen (viool), Hannah Strijbos (altviool), Pieter de Koe (cello), Laura van der Heijden (cello), Vos, Mees (hoorn), Andrej Roszyk (viool), Takehiro Konoe (altviool), Emanuele Silvestri (cello)

Tijdperken

Romantisch

Locatie

Nieuwe Kerk, Den Haag

Ster advertentie
Ster advertentie