Nederlands Philharmonisch Orkest met Britten en Rachmaninov

Avondconcert 11-06-2018

Simone Lamsma maakt furore met Britten
'May Britten and Lamsma be heard again,' was de vurige wens van de Amerikaanse pers toen Simone Lamsma (foto) het Vioolconcert van Britten bij het Chicago Orchestra en het Cleveland Orchestra speelde. Een wens die uitkomt, want bij het Nederlands Philharmonisch Orkest vertolkt zij dit werk opnieuw. Dat dit vioolconcert behoort tot een van de weinige uit de twintigste eeuw dat repertoire gehouden heeft, geeft wel aan dat de componist hiermee een werk heeft geschapen dat het publiek nog steeds fascineert.

Rachmaninov onder Gardner
Britten wordt geflankeerd door muziek van Rachmaninov. Het dodeneiland stamt uit de tijd dat hij in Rusland op het hoogtepunt van zijn roem stond. Symfonische dansen is zijn allerlaatste compositie, geschreven toen hij al enige tijd in Amerika woonde. Met de verborgen citaten uit eerdere werken klinkt het dan ook als een muzikaal testament. Twee indrukwekkende composities van de grote Rus, tot leven gewekt onder de bekwame handen van dirigent Edward Gardner.

(Foto: Merlijn Doomernik. Bron: Koninklijk Concertgebouw)

Nederlands Philharmonisch Orkest met Britten en Rachmaninov

Concert informatie

Opnamedatum:
maandag 11 juni 2018

Componisten:
Rachmaninov, Sergej / Britten, Benjamin

Uitvoerenden:
Nederlands Philharmonisch Orkest / Gardner, Ed / Gardner, Edward / Lamsma, Simone

Tijdperken:
Romantiek / Moderne muziek

Omroep:
NTR

Locatie:
Concertgebouw

Dit concert is nog 26 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement