Koperensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest

Zondagochtend Concert 08-04-2018

Koperensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest
Alle trompetten, hoorns, trombones en de tuba uit het Koninklijk Concertgebouworkest vormen samen het Koperensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest. Dit ensemble is wereldwijd ambassadeur voor de rijke klank van de koperinstrumenten. Het bonte programma van dit concert, dat vele eeuwen omspant, laat dat bij uitstek zien. Van Bach tot Piazzolla kiest het Koperensemble bijzondere koperwerken – en het laat bekende muziekstukken eens heel anders horen.

Vijf eeuwen koper
Het Koperensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest trapt af met een van de ontvlambaarste werken van Sjostakovitsj. Zijn Festivalouverture is precies wat die naam belooft. Een achtbaan van steeds snellere melodieën, uitmondend in een knallende fanfare. Onder leiding van Vesko Eschkenazy, concertmeester van het Concertgebouworkest, speelt het ensemble zich door vijf eeuwen. Van een zestiende-eeuwse Suite door de Antwerper Tielman Susato tot Verdi's ouverture van La forza del destino. Je hoort Bachs geliefde Derde Brandenburgse concert. Maar ook Monti’s beroemde Csárdás, geïnspireerd door de gelijknamige Hongaarse volksdansen. Een feestelijk Zondagochtend Concert.

(Bron: Concertgebouw)

Koperensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 08 april 2018

Componisten:
Sjostakovitsj, Dmitri / Susato, Tylman / Bach, Johann Sebastian / Piazzolla, Astor / Händel, Georg Friedrich / Albinoni, Tomaso / Monti, Vittorio / Verdi, Giuseppe / Hazell, Chris

Uitvoerenden:
Koperensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest / Eschkenazy, Vesko

Tijdperken:
Moderne muziek / Oude muziek / Barok / Klassiek / Romantiek

Omroep:
AVRO

Locatie:
Concertgebouw

Dit concert is nog 80 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio