Concert

AVROTROS Klassiek Presenteert!

foto: Manon van der Zwaal
  1. Concertenchevron right
  2. AVROTROS Klassiek Presenteert!

AVROTROS organiseert voor de vijfde keer het Jong Talent Vrijdagconcert. Als hoogtepunt van het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ treden acht veelbelovende jonge professionele musici op in dit verrassend veelzijdige concert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

AVROTROS Klassiek Presenteert!

Opnamedatum

vrijdag 09 februari 2024

Omroep

AVROTROS

Componisten

Henry Purcell, Georg Friedrich Händel, Sergej Prokofjev, Henri Duparc, Manuel de Falla, Robert Schumann, Jean Sibelius, César Franck, Ralph Vaughan Williams, Lili Boulanger, Heinrich Wilhelm Ernst, Nick Woud, Ralph Vaughan William

Uitvoerenden

Gerben van der Werf (countertenor), Charlotte Spruit (viool), Ramon van Engelenhoven (piano), Arjan Linker (Arrangeur), Raaf Hekkema (Arrangeur)

Ensembles

Dianto Reed Quintet

Tijdperken

Hoog barok, Vroeg twintigste eeuw, Romantisch, Nieuwste muziek

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Jong talent ontwikkelingstraject

Het is alweer het vijfde jaar van het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’. Een jaar lang werken veelbelovende jonge professionele musici mee aan dit bijzondere talentontwikkelingstraject om ervaring op te doen op radio, televisie en in de opnamestudio. Violist Charlotte Spruit was in 2021 prijswinnaar tijdens het Bach Wettbewerb Leipzig en maakte met Yang Yang Cai, vorig jaar deelnemer van het talenttraject, een cd. Countertenor Gerben van der Werf zong als twaalfjarige al mee in Mozarts Die Zauberflöte en heeft als volleerd zanger inmiddels zijn debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest en De Nationale Opera gemaakt. Het Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf gepassioneerde Spaanse blazers. Hun temperamentvol musiceren leverde hen al diverse prijzen op, waaronder die van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Pianist Ramon van Engelenhoven won de publieksprijs van het Dutch Classical Talent editie 19/20 en maakte in 2018 voor AVROTROS zijn debuut-cd.

Verrassende muzikale ontmoetingen in een veelheid van muziekstijlen

Finale en hoogtepunt van het hele traject is de presentatie voor een groot publiek in het AVROTROS Vrijdagconcert. Het is niet zomaar een optreden. Natuurlijk laten de musici zich afzonderlijk horen, maar ook spelen ze samen in speciaal voor hen gemaakte arrangementen. Het zijn spannende en verrassende muzikale ontmoetingen in een veelheid van muziekstijlen. Ook werken ze samen met een regisseur en wordt de muziek kracht bijgezet door middel van videoprojecties. Al met al een enerverende en inspirerende avond voor het publiek, waarin een nieuwe generatie musici kan tonen wat zij in hun mars hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie