Concert

Bariton Bryn Terfel viert feest bij de ZaterdagMatinee

foto: ANP EPA ENNIO LEANZA
  1. Concertenchevron right
  2. Bariton Bryn Terfel viert feest bij de ZaterdagMatinee

Met deze Matinee op de Vrije Zaterdag wordt gevierd dat Edo de Waart 12½ jaar chef-dirigent is van het Radio Filharmonisch Orkest. En toeval, het concert vind ook nog eens plaats op de Waarts 61e verjaardag. Dubbel feest dus.

Bariton Bryn Terfel is solist tijdens dit jubileumfeestconcert dat bestaat uit drie delen. Opera-aria's, broadwaysongs en tot slot een paar liederen uit Wales.

Het is een ongekend succes. Het publiek in het Amsterdamse Concertgebouw juicht uitzinnig en naast de radio, tv uitzending is het concert ook vastgelegd op dvd door de prestigieuze platenmaatschappij Deutsche Grammophon.

De overrompelende bariton Bryn Terfel zingt aria's en delen uit Le nozze di figaro en Don Giovanni van Mozart, Die Walküre van Richard Wagner, Candide van Leonard Bernstein en songs van Rodgers, Loewe en Lane.

Terfel zingt alles op het hoogste niveau, maar vooral de opera aria's zijn echt onovertroffen.

Media
Programmaboekje Matinee op de vrije zaterdag 1 juni 2002

Matinee op de Vrije Zaterdag: bariton Bryn Terfel en Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart

Opnamedatum

zaterdag 01 juni 2002

Omroep

NTR

Componisten

Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Wagner, Giuseppe Verdi, Leonard Bernstein, Frederick Loewe, Richard Rodgers, Claude-Michel Schönberg, Mitch Leigh, William Stanley Gwynn Williams

Uitvoerenden

Edo de Waart (Dirigent), Eschenbach, Wolfram von (Tekstschrijver), Bryn Terfel (Wolfram; bas-bariton), Hammerstein, Oscar (Tekstschrijver)

Tijdperken

Midden/laat twintigste eeuw

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie