Concert

Ayanna Witter-Johnson

foto: Eric Baird
  1. Concertenchevron right
  2. Ayanna Witter-Johnson

De pers roemt haar betoverende cellospel, haar zelfverzekerde stijl en haar lenige, zwoele stem. De Brits-Jamaicaanse Ayanna Witter-Johnson komt met een unieke show waarin ze voor het eerst samenwerkt met het Ragazze Quartet.

Ayanna Witter-Johnson met het Ragazze Quartet

Opnamedatum

vrijdag 04 augustus 2023

Omroep

NTR

Componisten

Erroll Garner, Gordon Sumner, Ayanna Witter-Johnson, Sam Cooke, Alex Webb, Ofei Sakyi, Johnny Burke

Uitvoerenden

Ayanna Witter-Johnson (zang), Chris Morris (drums), Thomas Pol (contrabas), Tania Ilyashova (piano)

Ensembles

Ragazze Quartet

Tijdperken

Nieuwste muziek

Locatie

het Concertgebouw, Amsterdam

Ayanna Witter-Johnson

De Brits-Jamaicaanse Ayanna Witter-Johnson is cellist, pianist, singer-songwriter en componist. Met haar muziek, een combinatie van jazz, R&B, reggae en klassieke muziek, brengt ze een eerbetoon aan haar voorouderlijk erfgoed. De pers roemt haar betoverende cellospel, haar zelfverzekerde stijl en haar lenige, zwoele stem. Een prachtig voorbeeld van haar unieke performance zijn de Concertgebouw Sessions waarin ze haar versie van Roxanne, de grootste hit van The Police, speelde.

Nieuwe show met het Ragazze Quartet

Als componist kreeg Witter-Johnson eerder opdrachten van onder andere het London Symphony Orchestra, Gürzenich Orchester, Ligeti Quartet en Kronos Quartet, maar ze maakte nog niet eerder een show samen met een strijkkwartet. Voor het eerst speelt ze (met haar band) haar eigen liedjes en klassieke werken samen met de inventieve strijkers van het Ragazze Quartet. ‘Heartbreaking soul’.

Bron: concertgebouw.nl

Ster advertentie
Ster advertentie