Naar homepage
Concert

Noa Wildschut speelt Bruch

foto: Boom
  1. Concertenchevron right
  2. Noa Wildschut speelt Bruch

Een van de meest gevraagde jonge violisten ter wereld, Noa Wildschut (foto), in een van de geliefdste werken van Bruch. Het Residentie Orkest Den Haag speelt diens Eerste vioolconcert. Kersverse chef-dirigente Anja Bihlmaier leidt het orkest bovendien in Sibelius' Vijfde symfonie.

Noa Wildschut
Op haar zevende debuteerde Noa Wildschut in Het Concertgebouw. Nu, net twintig, is ze een van de meest gevraagde jonge violisten ter wereld.
Ook als podia tijdelijk moeten sluiten. Wildschut musiceerde bij drive-in concerten, in korte films en als stream. ‘Het is belangrijk om in het moment te leven’, zegt de violiste. Vandaag soleert ze bij het Residentie Orkest in Bruchs Eerste vioolconcert.

Max Bruch

Hoewel hij drie vioolconcerten schreef, zou Max Bruch bijna gaan samenvallen met het intens geliefde eerste. Expressief en gracieus, maar ook vol virtuoze showmomenten biedt het alles wat een romantisch vioolwerk nodig heeft. Noa Wildschut kreeg onlangs bakken vol sterren voor haar interpretatie. The Scotsman roemde haar expressie, precisie en verfrissend inzicht. Het Residentie Orkest wordt geleid door kersverse chef-dirigent Anja Bihlmaier.

Ster advertentie
Ster advertentie