Concert

Moesorgski’s Schilderijententoonstelling en María Dueñas met Bruch

foto: Tam Lan Truong
  1. Concertenchevron right
  2. Moesorgski’s Schilderijententoonstelling en María Dueñas met Bruch

Moesorgski’s Schilderijen van een tentoonstelling komen tot leven bij het Concertgebouworkest Young onder leiding van Andrés Orozco-Estrada. Samen met het Spaanse vioolwonder María Dueñas speelt het internationale jeugdorkest ook Bruchs geliefde Vioolconcert.

Rijzende ster María Dueñas

De Spaanse violiste María Dueñas wordt geroemd om ‘de vrijheid en speelse individualiteit’ van haar spel. The Strad omschreef haar status als rijzende ster als ‘schijnbaar niet te stoppen’ nadat ze een hele reeks internationale vioolconcoursen had gewonnen, onder andere met haar interpretatie van het geliefde Vioolconcert van Bruch dat ook vanavond op het programma staat. In 2023 verschijnt Dueñas’ debuutalbum bij het prestigieuze label Deutsche Grammophone met Beethovens Vioolconcert waarvoor ze zelf de cadensen schreef.

Moesorgski’s Schilderijen

Moesorgski componeerde Schilderijen van een tentoonstelling ter nagedachtenis aan een goede vriend, de schilder Viktor Hartman. De verzameling van tien schilderijen bestaat uit impressies van het dagelijkse leven en bizarre fantasieën uit de wereld van sprookjes en legenden. Het Concertgebouworkest Young tovert met klanken in Moesorgski’s meesterwerk. Onder leiding van Andres Orozco-Estrada speelt het internationale jeugdorkest van het Concertgebouworkest ook een nieuw werk van Carlijn Metselaar en Tsjaikovski’s romantische Fantasie-ouverture Romeo en Julia.

bron: concertgebouw.nl

Moesorgski’s Schilderijententoonstelling en María Dueñas met Bruch

Opnamedatum

woensdag 23 augustus 2023

Omroep

AVROTROS

Componisten

Max Bruch, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Edward Elgar, Modest Moessorgski, Francisco Tárrega, Carlijn Metselaar

Uitvoerenden

María Dueñas (viool), Maurice Ravel (Arrangeur), Andrés Orozco-Estrada (Dirigent)

Ensembles

Concertgebouworkest Young

Tijdperken

Romantisch, Vroeg twintigste eeuw, Nieuwste muziek

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie