Concert

Lucas en Arthur Jussen met dubbelconcert van Mendelssohn

foto: Marco Borggreve
  1. Concertenchevron right
  2. Lucas en Arthur Jussen met dubbelconcert van Mendelssohn

Lucas en Arthur Jussen waren al vaker te gast bij het Radio Filharmonisch Orkest. Dit keer spelen ze Mendelssohns energieke Dubbelconcert in E. Daarnaast klinkt Dvořáks pastorale Achtste symfonie.

Lucas en Arthur schitteren in Mendelssohn

Lucas en Arthur Jussen soleerden vaker bij het Radio Filharmonisch Orkest. Hun gezamenlijke album Dutch Masters is volgens NRC ‘het inhoudelijk interessantste en meest gewaagde Jussen-album ooit’. Joey Roukens’ nieuwe dubbelconcert In Unison is volgens de krant ‘Een showstuk waarmee je massa’s nieuw publiek voor klassieke muziek zou kunnen interesseren’. Nu keren de broers terug bij het orkest met Mendelssohns energieke en virtuoze Dubbelconcert in E. ‘Daar spatten de vonken vanaf’ in de interpretatie van de Jussens.

Symfonie nr. 8 van Dvořák

Dvořáks euforische Achtste symfonie is even aantrekkelijk en bijna net zo populair als de Negende symfonie, ‘Uit de nieuwe wereld’. De geliefde Tsjechische componist schreef het in 1889 toen hij genoot van de natuur rondom zijn buitenhuis in het dorpje Visoka, vlakbij Praag. En dat kan je horen: luister naar het gezang van de vogels, het geritsel van de bladeren en de stralende zonneschijn. De opgewekte Boheems melodieën zijn een soort eerbetoon aan het buitenleven.

bron: concertgebouw.nl

Lucas en Arthur Jussen met dubbelconcert van Mendelssohn

Opnamedatum

zondag 27 augustus 2023

Omroep

AVROTROS

Componisten

Felix Mendelssohn-Bartholdy, Antonín Dvořák, Johann Strauss (jr.)

Uitvoerenden

Igor Roma (Arrangeur), Arthur Jussen (piano), Lucas Jussen (piano), Dalia Stasevska (Dirigent)

Ensembles

Radio Filharmonisch Orkest

Tijdperken

Romantisch

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie