STER Advertentie

Margriet Vroomans, presentatrice van De Ochtend van 4, is de nieuwe commentator van het NOS Nieuwjaarsconcert. Zij neemt op 1 januari het stokje over van Edwin Rutten, die de afgelopen vijf jaar het commentaar vanuit de Wiener Musikverein voor zijn rekening nam. 

Vroomans is erg enthousiast over haar aanstelling als nieuwe commentator: “Voor heel veel mensen hoort het Nieuwjaarsconcert vanuit de Gouden Zaal in Wenen tot de vaste tradities van de feestdagen, zoals de kerstboom en de oliebollen en het schansspringen in Garmisch-Partenkirchen. Het commentaar hoort daar onlosmakelijk bij. Dat mijn stem – na die van Joop van Zijl en Edwin Rutten – deel gaat uitmaken van die traditie vind ik een eer en ook heel bijzonder!” 

Traditie

Al sinds 1941 geeft de Wiener Philharmoniker op 1 januari een concert in de Gouden Zaal van het concertgebouw van Wenen. De kijker kan niet alleen genieten van prachtige muziek, maar ook van ballet-passages. De Letse dirigent Andris Nelsons zal de komende editie het orkest leiden. Het NOS Nieuwjaarsconcert wordt uitgezonden op NPO 1.

Bekijk hieronder het concert van dit jaar.