Het Zondagmiddagconcert van 8 september 2019

Het Zondagmiddagconcert

Zondag 8 september 2019, 14:00 - 16:30

Het Zondagmiddagconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Koninklijk Concertgebouworkest Daniel Harding, dirigent Christine Goerke, sopraan Stuart Skelton, tenor Claudia Mahnke, mezzosopraan Matthias Goerne, bariton Mark Omvlee, tenor Stefan Astakhov, bariton Richard Wagner – Tweede bedrijf ‘Tristan und Isolde’ Opname van het concert gegeven op 31 augustus in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam
Tristan und Isolde

Het Concertgebouworkest speelt het Tweede bedrijf van Wagners opera Tristan und Isolde, waarin het contrast tussen licht en duisternis centraal staat. Het beroemde liefdesduet (‘Liebesnacht’) vormt het emotionele hart van de opera.

Tristan und Isolde
Tristan und Isolde

Het Concertgebouworkest speelt het Tweede bedrijf van Wagners opera Tristan und Isolde, waarin het contrast tussen licht en duisternis centraal staat. Het beroemde liefdesduet (‘Liebesnacht’) vormt het emotionele hart van de opera.

Tristan und Isolde

Muziek in deze uitzending

Uitzending 8 september 2019

14:12

Felix Mendelssohn-Bartholdy

Pianotrio nr.1, op.49 in d kl.t. - compleet

Van Baerle Trio

Van Baerle Trio

Challenge Classics

CC72662

14:09

Franz Berwald

Symfonie nr.3 in C gr.t., "Sinfonie singuliere" - compleet

Koninklijk concertgebouw

Herbert Blomstedt

Eigen opname NPO Radio 4

AVROTROS

14:06

Tristan und Isolde

Goerke, Christine [sopraan, Isolde] & Skelton, Stuart [tenor, Tristan] & Mahnke, Claudia [mezosopraan, Brangäne] & Goerne, Matthias [bas, Marke] & Omvlee, Mark [tenor, Melot] & Astakhov, Stefan [bariton, Kurwenal]

14:03

Franz Liszt

Isolde's Liebestod, S.447

Alexander Gavrylyuk [piano]

Piano Classics

PCL0086