Opium van 6 september 2018

Opium

Donderdag 6 september 2018, 22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
22:30   Te gast: Hellen van Meene

'En alles blijft bestaan wanneer je sterft' is de meest persoonlijke serie foto’s die Hellen van Meene ooit heeft gemaakt. In 2017 werd de fotografe getroffen door de plotselinge ziekte en dood van haar geliefde moeder, Ada, en deze nieuwste serie foto’s is het resultaat van Hellens creatieve verwerking van haar diepe verdriet. Van 8 september 2018 tot en met 2 december 2018 te zien in Huis Marseille.

Te gast: Hellen van Meene
22:33   Live muziek: Jawa Manla en Ruven Ruppik

De Oud is een van de belangrijkste en oudste instrumenten in de Arabische muziek. Jawa Manla bespeelt het instrument vanavond bij ons en Ruven Ruppik is de percussionist.

Live muziek: Jawa Manla en Ruven Ruppik
Luidspreker Luidspreker
23:53   Slaapservice: Alma Mathijsen uit De grote goede dingen

De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

Alma Mathijsen uit De grote goede dingen


Alma Mathijsen begon op haar achttiende met schrijven voor de jongerenwebsite spunk.nl. In New York studeerde ze Creative Writing aan het Pratt Institute. In 2011 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling Beeld & Taal. Ze is schrijver van zes toneelstukken, een verhalenbundel en drie romans. In 2011 verscheen haar debuutroman 'Alles is Carmen' waarvan de filmrechten werden verkocht en in 2014 volgde 'De grote goede dingen', een roman waarin ze verlaat afscheid neemt van haar legendarische vader. September 2017 verscheen 'Vergeet de meisjes' een roman waarin twee vrouwen besluiten zich aan de wereld te onttrekken. Alma Mathijsen trad op bij o.a. Crossing Border, Oerol, DWDD, Manuscripta en Lowlands. Ze publiceerde in NRC Handelsblad, nrc.next, Het Parool, DAS MAGAZIN, Vrij Nederland e.a.
© Sanja Marušić

Luidspreker Luidspreker
23:11   Opium tipt

Opium Tipt het boek Zeiseman van Martha Heesen.