NTR ZaterdagMatinee van 11 augustus 2018

NTR ZaterdagMatinee

Zaterdag 11 augustus 2018, 14:00 - 17:00

NTR ZaterdagMatinee uit het archief NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In de zomermaanden zijn er geen live Matinee-concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, in plaats daarvan klinken hoogtepunten uit het Matinee-archief. Deze zomermaanden een terugblik op het afgelopen seizoen, en een vooruitblik op het volgende. Vandaag de kleurrijke en sprookjesachtige opera De Gouden Haan van Nikolaj Rimsky-Korsakov. Vasily Petrenko dirigeert vocale solisten, het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest. Petrenko keert terug als gastdirigent in het nieuwe seizoen op 12 januari 2019. Daarom nog uit een eerder optreden in 2010 Rachmaninov's Tweede pianoconcert met Denis Matsuev als solist. In verband met de lengte van dit archiefprogramma is er deze week geen Matinee-Café. Voor details zie de speellijst.

Muziek in deze uitzending

Uitzending 11 augustus 2018

14:15

Sergej Rachmaninov

Capriccio bohémien, op.12

Royal Liverpool Philharmonic Orchestra

Vasily Petrenko

EMI Classics

50999 6 79019 2 0

14:12

Sergej Rachmaninov

Concert voor piano en orkest nr.2, op.18 in c kl.t. - compleet

Radio Filharmonisch Orkest

Vasily Petrenko

Denis Matsuev [piano]

Eigen opname NPO Radio 4

NTR

14:09

Nikolaj Rimski-Korsakov

De gouden haan ; Akte III - compleet

Radio Filharmonisch Orkest & Groot Omroepkoor

Vasily Petrenko

Maxim Mikhailov [Tsaar Dodon ; bas] & Viktor Antipenko [Tsarevitsj Gvidon ; tenor] & Andrei Bondarenko [Tsarevitsj Afron ; bariton] & Oleg Tsibulko [Vojevoda Polkan ; bas] & Yulia Mennibaeva [Huishoudster Amelfa ; mezzosopraan] & Barry [De astroloog Bank

Eigen opname NPO Radio 4

NTR

14:06

Nikolaj Rimski-Korsakov

De gouden haan ; Akte II - compleet

Radio Filharmonisch Orkest & Groot Omroepkoor

Vasily Petrenko

Maxim Mikhailov [Tsaar Dodon ; bas] & Viktor Antipenko [Tsarevitsj Gvidon ; tenor] & Andrei Bondarenko [Tsarevitsj Afron ; bariton] & Oleg Tsibulko [Vojevoda Polkan ; bas] & Yulia Mennibaeva [Huishoudster Amelfa ; mezzosopraan] & Barry [De astroloog Bank

Eigen opname NPO Radio 4

NTR

14:03

Nikolaj Rimski-Korsakov

De gouden haan ; Akte I - compleet

Radio Filharmonisch Orkest & Groot Omroepkoor

Vasily Petrenko

Maxim Mikhailov [Tsaar Dodon ; bas] & Viktor Antipenko [Tsarevitsj Gvidon ; tenor] & Andrei Bondarenko [Tsarevitsj Afron ; bariton] & Oleg Tsibulko [Vojevoda Polkan ; bas] & Yulia Mennibaeva [Huishoudster Amelfa ; mezzosopraan] & Barry [De astroloog Bank

Eigen opname NPO Radio 4

NTR