NTR Opera Live van 17 oktober 2020

NTR Opera Live

Zaterdag 17 oktober 2020, 19:00 - 23:00

NTR Opera Live NTR

Presentatie: Hein van Eekert

In deze uitzending

Verdi - Simon Boccanegra (versie 1881)Giuseppe Verdi's omwerking van zijn opera Simon Boccanegra uit 1857 ging in première op 24 maart 1881. Op 26 maart 1966, 85 jaar en twee dagen later, bracht de VARA-Matinee de opera, met in de titelrol de Britse bariton Peter Glossop. Fulvio Vernizzi dirigeerde en ook de bas Ugo Trama was van de partij. De belangrijke rol van Paolo wordt gezongen door Jan Derksen.Simon Boccanegra         Peter Glossop, baritonMaria Boccanegra (Amelia Grimaldi) Orianna Santunione, sopraanJacopo Fiesco             Ugo Trama, basGabriele Adorno           Angelo Mori, tenorPaolo Albiani            Jan Derksen, baritonPietro  / Een kapitein         Cor Niessen, basGroot Omroepkoor o.l.v. Meindert BoekelOmroeporekst o.l.v. Fulvio Vernizzi