Podium

Efteling krijgt een Danse Macabre-attractie in 2024

NTR
foto: efteling.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Efteling krijgt een Danse Macabre-attractie in 2024

Het bekende Spookslot gaat plaatsmaken voor een huiveringwekkend nieuw themagebied met een nieuwe Efteling-attractie: Danse Macabre!

Begin dit jaar maakte attractiepark de Efteling bekend te stoppen met het Spookslot, één van de oudste, maar ook meest geliefde attracties van het park. Maar er komt iets nieuws voor in de plaats! In de attractie Danse Macabre, vernoemd naar het bekende muziekstuk, word je straks meegenomen door het verhaal met de onvergetelijke muziek uit het Spookslot als rode draad. De omgeving is een mysterieus decor, waarin het 20 meter hoge attractiegebouw meteen de aandacht vangt. Het wordt griezelen in de Efteling als nooit tevoren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Interview met ontwerpers Sander en Jeroen

Tijdens een wandeling door het hart van de Efteling, het Sprookjesbos, leggen Team Lead Ontwerp Sander de Bruijn en Efteling-ontwerper Jeroen Verheij uit hoe zo’n nieuw themagebied ontstaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Het creatief gedachtegoed van de Efteling is bedacht door Anton Pieck. Wil je het idee van de Efteling begrijpen, dan moet je eigenlijk hier beginnen, bij de essentie van de Efteling: het Sprookjesbos. Met als doel en inzet om alle gasten even te laten ontsnappen aan de realiteit van alledag.

Sander de Bruijn

Het themagebied met de nieuwe attractie opent in 2024. Wil je meer weten? Neem een kijkje op de site van de Efteling.

Ster advertentie
Ster advertentie