Overzicht van 8 november 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Wolfgang Amadeus Mozart Vesperae solennes de confessore KV.339 ; "Dixit Dominus" Sandrine Piau [sopraan] & Renata Pokupic [alt] & Benjamin...
Wolfgang Amadeus Mozart - Vesperae solennes de confessore KV.339 ; "Dixit Dominus"
Luidspreker Luidspreker
11:38   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 8 november 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:14   Lekkere Track #52: Lavinia Meijer - Koreaans volksliedje, "Arirang"
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #52: Lavinia Meijer - Koreaans volksliedje, "Arirang"
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Rotterdams PHilharmonisch Orkest olv Michel Plasson

Claude Debussy - Prélude à l’après-midi d’un faune
Claude Debussy - Le martyre de Saint-Sébastien: fragments symphoniques
Camille Saint-Saëns - Derde symfonie (‘Orgelsymfonie’)
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
Te gast: Hester van Eeghen

De internationaal vermaarde topontwerpster Hester van Eeghen, verantwoordelijk voor tientallen iconische tassen, viert haar 30-jarig jubileum. Dat doet ze onder meer met het pop-up boek One Thousand and One Handbags en de tentoonstelling De tas als theater, vanaf 10 november in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

<p>De internationaal vermaarde topontwerpster Hester van Eeghen, verantwoordelijk voor tientallen iconische tassen, viert haar 30-jarig jubileum. Dat doet ze onder meer met het pop-up boek One Thousand and One Handbags en de tentoonstelling De tas als theater, vanaf 10 november in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.<br/></p>
Live muziek: Roeland Hendrikx & Fernando Riscado Cordas

Roeland Hendrikx is één van de meest toonaangevende Belgische klarinettisten van het moment. Vanavond speelt hij samen met gitarist Fernando Riscado Cordas muziek van Piazzolla, Granados en Villa-Lobos.

Na zijn opleiding in Leuven en Antwerpen (bij Walter Boeykens) vervolmaakte Hendrikx zich tijdens masterclasses bij onder meer Thea King. Hendrikx was jarenlang klarinet solo bij het Nationaal Orkest van België, maar in 2017 koos hij voor een loopbaan als solist, al blijft hij daarnaast een gepassioneerd pleitbezorger van kamermuziek. In 2015 richtte hij het Roeland Hendrikx Ensemble op, een formatie gewijd aan het kleinschalige repertoire voor klarinet, piano en strijkers.

Roeland Hendrikx doceert aan het Conservatorium Maastricht en de LUCA School of Arts (Lemmensinstituut) Leuven.

In oktober 2018 verschijnt bij EPR Classic zijn registratie van de klarinetconcerti van Mozart en Finzi en het dubbelconcerto van Max Bruch, die hij opnam met het London Philharmonic Orchestra.

<p class="mcntfont_8" style="color: rgb(171, 171, 171);"><span style="color: rgb(0, 0, 0);"><span><span>Roeland Hendrikx is één van de meest toonaangevende Belgische klarinettisten van het moment. Vanavond speelt hij samen met gitarist Fernando Riscado Cordas muziek van Piazzolla, Granados en Villa-Lobos.</span></span></span></p><p class="mcntfont_8" style="color: rgb(171, 171, 171);"><span style="color: rgb(0, 0, 0);">Na zijn opleiding in Leuven en Antwerpen (bij Walter Boeykens) vervolmaakte Hendrikx zich tijdens masterclasses bij onder meer Thea King. Hendrikx was jarenlang klarinet solo bij het Nationaal Orkest van België, maar in 2017 koos hij voor een loopbaan als solist, al blijft hij daarnaast een gepassioneerd pleitbezorger van kamermuziek. In 2015 richtte hij het Roeland Hendrikx Ensemble op, een formatie gewijd aan het kleinschalige repertoire voor klarinet, piano en strijkers.</span></p><p class="mcntfont_8" style="color: rgb(171, 171, 171);"><span style="color: rgb(0, 0, 0);">Roeland Hendrikx doceert aan het Conservatorium Maastricht en de LUCA School of Arts (Lemmensinstituut) Leuven.</span></p><p class="mcntfont_8" style="color: rgb(171, 171, 171);"><span style="color: rgb(0, 0, 0);">In oktober 2018 verschijnt bij EPR Classic zijn registratie van de klarinetconcerti van Mozart en Finzi en het dubbelconcerto van Max Bruch, die hij opnam met het London Philharmonic Orchestra.</span></p>
Slaapservice: Sien Volders uit Noord

De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

Sien Volders uit Noord

Sien Volders (1983) studeerde kunstgeschiedenis en antropologie. Naast haar werk als redacteur en interieurvormgever werkte ze aan haar debuut, de roman Noord. Sien is getrouwd met de Vlaamse tv-presentator en komiek Lieven Scheire en woont in Gent.

<p>De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:<br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><b style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><b><br/>Sien Volders uit Noord<br/></b></b><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/>Sien Volders (1983) studeerde kunstgeschiedenis en antropologie. Naast haar werk als redacteur en interieurvormgever werkte ze aan haar debuut, de roman Noord. Sien is getrouwd met de Vlaamse tv-presentator en komiek Lieven Scheire en woont in Gent.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:16   Opium tipt: de film Loro
De film Loro.
Opium Tipt: Film Loro

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht