Overzicht van 28 september 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:35   Kettingreactie
Willem Pijper Adagio's voor orkest (6) - nr.1, "Grave" Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Roelof van Driesten
Willem Pijper - Adagio's voor orkest (6) - nr.1, "Grave"
Luidspreker Luidspreker
11:34   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 1 oktober 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Sander Zwiep, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:15   Lekkere Track #22 - Georg Philipp Telemann - Concert voor 4 soloviolen TWV.40, nr.202 in D gr.t.
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #22 - Georg Philipp Telemann - Concert voor 4 soloviolen TWV.40, nr.202 in D gr.t.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
AVROTROS Vrijdagconcert

20:00 - 22:30

AVROTROS Vrijdagconcert AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Het AVROTROS Vrijdagconcert, live vanuit TivoliVredenburg te Utrecht!

De uitvoerenden:
Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Stanislav Kochanovsky
Groot Omroepkoor

Sumi Hwang [sopraan]
Denzil Delaere [tenor]
Thomas Oliemans [bariton]

Op het programma:
Berlioz - Ouverture Les francs-juges
Van Gilse - Cantate Sulamith
Rachmaninoff - Drie Russische liederen
Tanejev - Cantate Johannes van Damascus

Download het programmaboekje.
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Jaap Goedegebuure

Jaap Goedegebuure (1947) is emiritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde en literatuurcriticus voor Trouw. Hij schreef de onlangs verschenen biografie van Frans Kellendonk.

Frans Kellendonk (1951-1990) is een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie. Wat betekende het voor Kellendonk dat hij als telg uit een geslacht van ambachtslieden letteren en wijsbegeerte ging studeren? In deze biografie schetst Jaap Goedegebuure Kellendonks intellectuele ontwikkeling en laat hij zien hoe persoonlijke ervaringen werden omgevormd tot verhalen en romans met een algemenere geldigheid. Voor dit levensverhaal maakte hij gebruik van tot nu toe gesloten archieven en recentelijk opgedoken brieven en documenten. Ze werpen nieuw licht op een briljante stilist en een verbeten karakter.

<p>Jaap Goedegebuure (1947) is emiritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde en literatuurcriticus voor Trouw. Hij schreef de onlangs verschenen biografie van Frans Kellendonk.<br/><br/>Frans Kellendonk (1951-1990) is een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie. Wat betekende het voor Kellendonk dat hij als telg uit een geslacht van ambachtslieden letteren en wijsbegeerte ging studeren? In deze biografie schetst Jaap Goedegebuure Kellendonks intellectuele ontwikkeling en laat hij zien hoe persoonlijke ervaringen werden omgevormd tot verhalen en romans met een algemenere geldigheid. Voor dit levensverhaal maakte hij gebruik van tot nu toe gesloten archieven en recentelijk opgedoken brieven en documenten. Ze werpen nieuw licht op een briljante stilist en een verbeten karakter.<br/></p>
Live muziek: Coraline Groen en Robbrecht van Cauwenberghe

Coraline Groen (viool) en Robbrecht van Cauwenberghe (bajan) vormen een uniek duo door de combinatie van hun instrumenten en de energieke en natuurlijke manier waarop zij samenspelen. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens hun bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze begonnen samen te spelen in 2014, aanvankelijk in een trio met gitaar. Samen gingen zij verder als duo en hebben concerten gegeven in Nederland, Oostenrijk en België.

<p>Coraline Groen (viool) en Robbrecht van Cauwenberghe (bajan) vormen een uniek duo door de combinatie van hun instrumenten en de energieke en natuurlijke manier waarop zij samenspelen. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens hun bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze begonnen samen te spelen in 2014, aanvankelijk in een trio met gitaar. Samen gingen zij verder als duo en hebben concerten gegeven in Nederland, Oostenrijk en België. <br/></p>
Slaapservice: Jeroen Olyslaegers - Monoloog van Phaedra

De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

Jeroen Olyslaegers - Monoloog van Phaedra

Jeroen Olyslaegers (1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans WIJ (2009, genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs) en WINST (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre. Olyslaegers woont en werkt in Antwerpen. 

Foto: Koen Broos

<p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:</p><p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><b><b></b><b><b></b></b><b><b></b><b><b>Jeroen Olyslaegers - Monoloog van Phaedra</b></b></b></b></p><p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">Jeroen Olyslaegers (1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans WIJ (2009, genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs) en WINST (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre. Olyslaegers woont en werkt in Antwerpen. </p><p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><i>F<span>oto: Koen Broos</span></i></p>
Luidspreker Luidspreker
23:15   De Torenkamer: Jorik Amit Galama - Dag 5
De Torenkamer: Jorik Amit Galama - Dag 5

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht