Overzicht van 27 augustus 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Johann Sebastian Bach Suite voor cello nr.1, BWV.1007 in G gr.t. - deel I, "Prelude" (arr.) Radek Baborak [hoorn]
Johann Sebastian Bach - Suite voor cello nr.1, BWV.1007 in G gr.t. - deel I, "Prelude" (arr.)
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 27 augustus 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Stift Festival


Openingsconcert: Wenen, stad van dromen


Arnold Schönberg -Die Eiserne Brigade, voor strijkkwartet en piano
Arnold Schönberg - Ein Stelldichein, voor hobo, klarinet, viool, altviool en piano
Arnold Schönberg: Verklärte Nacht Op. 4, voor strijksextet
Franz Schubert / Vladimir Mendelssohn: Der Döppelgänger, D 957
Franz Schubert: Die Forelle op. 32, D 550
Franz Schubert Forellenkwintet D667
Erich Wolfgang Korngold: Glück das mir verblieb (Marietta’s lied), uit Die tote Stadt


Musici:
Daniel Rowland (viool), Francesco Sica (viool), Joël Waterman (altviool), Victoire Bunel (mezzosopraan), Răzvan Popovic (altviool), Julian Arp (cello), Maja Bogdanovic (cello), Evelien Prakke (cello), James Austin Smith (hobo), Thorsten Johanns (klarinet), Diana Ketler (piano), Maja Horvat (viool), Asia Jimenez (viool)


Opname van 26 augustus, Stiftskerk Weerselo

B: PromsBudapest Festival Orchestra o.l.v. Iván Fischer, m.m.v. Joszef Lendvai Sr en Joszef Lendvai Jr. (viool) & Jeno Lisztes (cimbalom)


Franz Liszt - Hongaarse Rhapsodie nr. 1
Johannes Brahms - Hongaarse Dans nr. 1
Franz Liszt - Hongaarse Rhapsodie nr. 3
Pablo de Sarasate - Zigeunerweisen
Johannes Brahms - Hongaarse Dans nr. 11
Johannes Brahms - Symfonie nr. 1 in c, op. 68


Opname van 23 augustus 2018, Royal Albert Hall, Londen
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Vanavond presenteert Lidewijde Paris.
Te gast: Greg Nottrot

Greg Nottrot (Gregor-Jan Nottrot) is geboren op 3 april 1983 in Delft. Hij heeft een Griekse moeder en een Nederlandse vader. In 2002 werd hij aangenomen aan de acteursopleiding van de HKU, waar hij in 2006 afstudeerde als Bachelor of Theatre in Acting, met als specialisatie theatermaker.Meteen na zijn afstuderen richtte hij samen met Boris van Bommel, Floor Leene en Michiel van Schijndel Het NUT ( Nieuw Utrechts Toneel) op. Inmiddels vormt hij samen met actrice Floor Leene de artistieke kern van Het NUT.

TERUG IS TERUG!
In een oude kersenboomgaard, middenin de Vinex (Kersenboomgaard Leidsche Rijn), speelt Greg Nottrot zijn versie van Tsjechovs klassieker De Kersentuin. Hij situeert zijn vertelling in zijn opa’s vervallen zomerhuis op een Grieks eiland. De plek waar hij iedere zomer zeven weken lang de tijd traag voorbij zag trekken. De plek waar zijn jeugd verpakt in doeken opgeslagen ligt. Een plek die hij wellicht verkopen moet. Nog te zien: 30 augustus t/m 9 september 2018

<p>Greg Nottrot (Gregor-Jan Nottrot) is geboren op 3 april 1983 in Delft. Hij heeft een Griekse moeder en een Nederlandse vader. In 2002 werd hij aangenomen aan de acteursopleiding van de HKU, waar hij in 2006 afstudeerde als Bachelor of Theatre in Acting, met als specialisatie theatermaker.Meteen na zijn afstuderen richtte hij samen met Boris van Bommel, Floor Leene en Michiel van Schijndel Het NUT ( Nieuw Utrechts Toneel) op. Inmiddels vormt hij samen met actrice Floor Leene de artistieke kern van Het NUT.<br/><br/>TERUG IS TERUG!<br/>In een oude kersenboomgaard, middenin de Vinex (Kersenboomgaard Leidsche Rijn), speelt Greg Nottrot zijn versie van Tsjechovs klassieker De Kersentuin. Hij situeert zijn vertelling in zijn opa’s vervallen zomerhuis op een Grieks eiland. De plek waar hij iedere zomer zeven weken lang de tijd traag voorbij zag trekken. De plek waar zijn jeugd verpakt in doeken opgeslagen ligt. Een plek die hij wellicht verkopen moet. Nog te zien: 30 augustus t/m 9 september 2018<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:47   Slaapservice: Erik Lindner - gedicht uit de bundel Zog
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Erik Lindner gedicht uit de bundel Zog
Luidspreker Luidspreker
22:51   De Torenkamer: Linda Rusconi - Dag 1
Dag 1 in de Torenkamer. Wat een bijzondere ervaring om vanaf deze plek het Vondelpark te aanschouwen. Ik ben opgegroeid in Oud-West en het...
De Torenkamer: Linda Rusconi - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht