Overzicht van 29 juli 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Tussen hemel en aarde

09:00 - 10:00

Tussen hemel en aarde KRO-NCRV

Presentatie: Wilfred Kemp

In deze uitzending

Tussen Hemel en Aarde is een programma met klassieke, vaak religieuze muziek voor het ultieme zondagochtendgevoel. Met muziek uit verschillende stijlperioden; van gregoriaans tot muziek van Pärt en van Bach en Brahms tot Taverner en Ten Holt.
Presentatie: Wilfred Kemp.
Het Zondagochtend Concert archief

10:00 - 12:00

Het Zondagochtend Concert archief AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

10.04 uurFranz Liszt Kamerorkest Boedapest- H. Purcell – Suite Abdelazer, Z.57010.17 uur Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Thomas Sanderling- J. Wagenaar - Saul en David, op.2410.32 uur Ensemble Oxalys- G. Pierné – Voyage au pays du tendre10.45 uurMusikkolllegium Winterthur o.l.v. Thomas ZehetmairMischa Maisky, cello- C. Saint-Saëns – Eerste celloconcert11.07 uurNiek Baar, vioolNobuko Imai, altvioolElla van Poucke, celloBen Kim, piano- J. Brahms - Derde pianokwartet, op.6011.42 uurDüsseldorfer Symphoniker o.l.v. Alexandre Bloch- P.I. Tsjaikovsky - Fantasie Ouverture 'Romeo en Julia'
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Een prettige brug tussen zondagochtend- en zondagmiddagconcert.
Diskotabel

16:30 - 18:00

Diskotabel NTR

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

In juli en augustus een viertal herhalingen van de mooiste 'Ongehoord' afleveringen van het afgelopen seizoen. Vandaag komt muziekjournalist Thiemo Wind aan het woord. Hij praat met Lex Bohlmeijer onder meer over zijn grote inspirator en vriend Frans Brüggen, componist Jacob van Eyck, de kunst van het begeleiden en het belang van de juiste tempokeuze.
Herhaling van 01-04-2018
Ernst Daniël

18:00 - 20:00

Ernst Daniël AVROTROS

Presentatie: Ernst Daniël Smid

In deze uitzending

Ernst Daniël is een programma met passie voor opera en operazangers, gepresenteerd door Ernst Daniël Smid. Elke week staat een operazanger of -diva centraal en daarna hoort u hoogtepunten uit de beroemdste opera's.
Portret van Régine Crespin

De Franse sopraan Régine Crespin (1927 - 2007) trad op in alle grote operahuizen, in Parijs, Wenen, Berlijn, Londen en New York.Crespin nam op 16-jarige leeftijd voor het eerst zangles en kwam al snel tot bloei als zangeres. Na het conservatorium in Parijs te hebben doorlopen debuteerde ze in 1948 in Reims als Charlotte in Werther van Massenet. Tien jaar later maakte ze haar buitenlandse debuut op het festival van Bayreuth, als Kundry in Parsifal. Vanaf dat moment reisde ze de hele wereld over. In 1962 stond ze voor het eerst in de Metropolitan Opera in New York. Dat zou ze 25 jaar elk jaar blijven doen, wat ongebruikelijk is voor een Franse artiest. Van 1976 tot 1992 gaf ze les aan het conservatorium in Parijs.

<p>De Franse sopraan Régine Crespin (1927 - 2007) trad op in alle grote operahuizen, in Parijs, Wenen, Berlijn, Londen en New York.Crespin nam op 16-jarige leeftijd voor het eerst zangles en kwam al snel tot bloei als zangeres. Na het conservatorium in Parijs te hebben doorlopen debuteerde ze in 1948 in Reims als Charlotte in Werther van Massenet. Tien jaar later maakte ze haar buitenlandse debuut op het festival van Bayreuth, als Kundry in Parsifal. Vanaf dat moment reisde ze de hele wereld over. In 1962 stond ze voor het eerst in de Metropolitan Opera in New York. Dat zou ze 25 jaar elk jaar blijven doen, wat ongebruikelijk is voor een Franse artiest. Van 1976 tot 1992 gaf ze les aan het conservatorium in Parijs.<br/></p>
Hoogtepunten uit Prins Igor van Borodin

Prins Igor is een opera in vier akten van Alexander Borodin, het libretto is ook van zijn hand. De opera ging in premiere op 4 november 1890 in het Mariinskitheater in Sint-Petersburg.In de opera beschrijft Borodin de confrontatie van middeleeuwse Russische heersers met oprukkende steppenvolkeren. Aan de basis van het libretto ligt het zogenaamde Igorlied, een episch gedicht dat in 1793 werd ontdekt in een verzameling oude handschriften. Borodin heeft de opera nooit kunnen voltooien. Op een feestavond van medici in zijn woonplaats Sint-Petersburg overleed hij binnen seconden aan de gevolgen van een hartstilstand, nog geen 54 jaar oud.

<p>Prins Igor is een opera in vier akten van Alexander Borodin, het libretto is ook van zijn hand. De opera ging in premiere op 4 november 1890 in het Mariinskitheater in Sint-Petersburg.In de opera beschrijft Borodin de confrontatie van middeleeuwse Russische heersers met oprukkende steppenvolkeren. Aan de basis van het libretto ligt het zogenaamde Igorlied, een episch gedicht dat in 1793 werd ontdekt in een verzameling oude handschriften. Borodin heeft de opera nooit kunnen voltooien. Op een feestavond van medici in zijn woonplaats Sint-Petersburg overleed hij binnen seconden aan de gevolgen van een hartstilstand, nog geen 54 jaar oud.<br/></p>
Zomeravondconcert

20:00 - 23:00

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

A: Verbier Festival


Alexandra Conunova, viool
Denis Kozhukhin, piano

(zij vervangen Janine Jansen en Elisabeth Leonskaja, die hun concert in Verbier moesten afzeggen


Ludwig van Beethoven - Vioolsonate No. 6
Sergej Prokofjev - Vioolsonate nr.1
Johannes Brahms - Vioolsonate nr.1
Maurice Ravel - Vioolsonate nr.2 in G


Opname van 20 juli 2018 in de kerk van VerbierB: Radio France / Montpellier Festival


Ouranos Ensemble


Paul Taffanel - Blaaskwintet in g
Georges Onslow - Blaaskwintet in F, op. 81
Karol Beffa - Five o'clock
Georges Bizet - Carmen Suite, arr. door David Walter


Opname van 24 juli, Pasteurzaal, Montpellier
Vrije Geluiden

23:00 - 00:00

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie: Tom Klaassen

In deze uitzending

Tom Klaassen verkent iedere zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Met nieuwe releases, concerttips, reportages, actuele ontwikkelingen in de muziekwereld, een vaste plek voor jong talent, en natuurlijk: adembenemende muziek! Gemaakt in nauwe samenwerking met het televisieprogramma Vrije Geluiden.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht