Overzicht van 12 juli 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

A:
Styriarte Festival


Zemlinsky Quartet & leden van het Prazak Quartet


Johannes Brahms - Strijkkwintet in G, op. 111
Alexander von Zemlinsky - twee delen voor strijkkwintet

Arnold Schoenberg - Verklärte Nacht op. 4


Opname van 26 juni 2018, Stefaniensaal, Graz


B:
Kissinger Sommer


Sinfonietta Riga, Lets Radiokoor o.l.v. Sigvards Klava


Werken van Arvo Pärt:
Solfeggio
Fratres
Nunc Dimittis
Salve Regina
Da pacem Domine
Silouan's Song
Wallfahrtslied
Adam's Lament


Opname van 25 juni 2018, Max Littmann Halle, Kissingen
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
Te gast: Veerle Janssens

Veerle Janssens beschrijft in Vrouw aan de piano het jaar waarin ze vijftig werd aan de hand van een twaalftal pianostukken. Daarbij verdiept ze zich telkens in het leven en werk van vrouwelijke componistes. Ze liet zich daarbij inspireren door een sleutelwerk van Fanny Mendelssohn. In Das Jahr blikt de Duitse componiste, de niet minder begaafde zus van Felix, terug op de uitzonderlijk gelukkige tijd die ze doorbracht in Italië. Voor elke maand van dat jaar componeerde ze een pianowerk.
Vrouw aan de piano is een zoektocht naar bijzondere, muzikale vrouwen, naar miskend en zelfs gefnuikt talent, naar virtuositeit en verdoken passie. Maar ook een zoektocht van een journaliste naar zichzelf in een jaar getekend door drastische veranderingen in haar leven. Een jaar van verbeelding en dromen.

<p>Veerle Janssens beschrijft in Vrouw aan de piano het jaar waarin ze vijftig werd aan de hand van een twaalftal pianostukken. Daarbij verdiept ze zich telkens in het leven en werk van vrouwelijke componistes. Ze liet zich daarbij inspireren door een sleutelwerk van Fanny Mendelssohn. In Das Jahr blikt de Duitse componiste, de niet minder begaafde zus van Felix, terug op de uitzonderlijk gelukkige tijd die ze doorbracht in Italië. Voor elke maand van dat jaar componeerde ze een pianowerk.<br style="color: rgb(49, 49, 47);background-color: rgb(255, 255, 255);"/>Vrouw aan de piano is een zoektocht naar bijzondere, muzikale vrouwen, naar miskend en zelfs gefnuikt talent, naar virtuositeit en verdoken passie. Maar ook een zoektocht van een journaliste naar zichzelf in een jaar getekend door drastische veranderingen in haar leven. Een jaar van verbeelding en dromen.<br/></p>
Live muziek: Pieter de Graaf

Pieter de Graaf studeerde jazz aan het Rotterdams Conservatorium. Sinds zijn opleiding speelde hij in talloze bands en richtte hij zijn eigen Pieter de Graaf Trio op. Na vele samenwerkingen heeft Pieter nu zijn eerste soloproject uitgebracht: Fermata, waarvoor hij zelf de muziek al improviserend heeft gecomponeerd. Het geheel vormt een bijzonder geheel van pianomuziek, gecombineerd met onder meer synthesizers, strijkers en samplers. Met deze werken is Pieter aanstaande zondag ook te zien in het Vondelpark openluchttheater in Amsterdam.

<p><span style="color: rgb(0, 0, 0);"><span lang="NL">Pieter de Graaf </span></span><span lang="NL" style="color: rgb(0, 0, 0);">studeerde jazz aan het Rotterdams Conservatorium. Sinds zijn opleiding speelde hij in talloze bands en richtte hij zijn eigen Pieter de Graaf Trio op.<span class="Apple-converted-space"> Na vele samenwerkingen heeft Pieter nu zijn eerste soloproject uitgebracht: <i>Fermata</i>, waarvoor hij zelf de muziek al improviserend heeft gecomponeerd. Het geheel vormt een bijzonder geheel van pianomuziek, gecombineerd met onder meer synthesizers, strijkers en samplers. Met deze werken is Pieter aanstaande zondag ook te zien in het Vondelpark openluchttheater in Amsterdam.</span></span><br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:53   Slaapservice: Roos van Rijswijk uit De olifant van de bovenbuurman
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Roos van Rijswijk uit De olifant van de bovenbuurman

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht