Overzicht van 6 juni 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag NTR

Presentatie: Micha Windgassen

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Ochtend van 4

07:00 - 09:00

De Ochtend van 4 KRO-NCRV

Presentatie: Margriet Vroomans

In deze uitzending

De Ochtend van 4 is een programma met klassieke muziek en het laatste nieuws. Vandaag is er een cultuuroverzicht, vertelt Michiel Uitdehaag over het nieuws dat hem is opgevallen en spreken we Helen Schuurmans, kinderrechtendeskundige bij Unicef, over de status van kinderen in AZC's.
Luidspreker Luidspreker
07:16   7:15 Ontbijtgast Michiel Uitdehaag
Michiel Uitdehaag, burgemeester van Texel, is vandaag onze ontbijtgast. Hij heeft alvast een kijkje genomen in de nieuwsbladen en vertelt...
7:15 Ontbijtgast Michiel Uitdehaag
Luidspreker Luidspreker
08:14   8:15 Leefomstandigheden kinderen in asielzoekerscentra
Vandaag presenteren het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers en de Werkgroep Kind in AZC een nieuw onderzoek naar de leefomstandigheden van...
8:15 Leefomstandigheden kinderen in asielzoekerscentra
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Modest Moessorgski Nacht op de kale berg (Arr.) Wiener Philharmoniker o.l.v. Valery Gergiev
Modest Moessorgski - Nacht op de kale berg (Arr.)
Luidspreker Luidspreker
11:31   WhatsAb - Themaweek: Rotterdams Philharmonisch Orkest 100 jaar
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 6 juni 2018 - Themaweek: Rotterdams Philharmonisch Orkest 100 jaar
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Luidspreker Luidspreker
17:29   Het Rotterdams Philharmonisch Orkest
Michel Dobrowolski
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

De rijkdom van vier eeuwen kopermuziek. Opname van 11 april 2018 in De Doelen.
Leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest:
Giuliano Sommerhalder, trompet
Jos Verspagen, trompet
Simon Wierenga, trompet
Wendy Leliveld, hoorn
Remko de Jager, trombone
Hendrik-Jan Renes, tuba
Koen Plaetinck, marimba

G. Gabrieli - Canzon seconda a 4
J.S.Bach - Contrapunctus 9 uit Die Kunst der Fuge
Oskar Böhme - Sextet
Keiko Abe - Memories of the Seashore
Claudio Monteverdi - Sì dolce è’l tormento (bew. Van Merwijk)
Michael Kamen - Kwintet
Jacob ter Veldhuis - Pitch Black
James MacMillan - A New Song
Enrique Crespo - Suite Americana

Opname van 11-04-2018, de Doelen, Rotterdam
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Bregtje van der Haak

In Ubiquity laat regisseur Bregtje van der Haak het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld en toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten.

Ubiquity
De Zweedse ingenieur Per Segerback stond aan de wieg van de smartphone bij Ericsson. Nu leeft hij al 18 jaar in het bos, omdat hij ziek werd van de straling.

Ook Asaka in Tokio en Anouk in Weesp hebben last van de straling van het onzichtbare web van smartphones, zendmasten en slimme apparaten. Is er voor hen nog plek op deze planeet, als straks alles en iedereen door een draadloos web verbonden wordt?

Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van deze elektrogevoeligen? Hoe klinken de onzichtbare pulsen in hun oren? Waar vinden zij nog een veilige plek nu het wereldwijde web van zendmasten zich sluit? En zijn zij misschien wel onze sensoren in deze stralende nieuwe tijd?

<p>In Ubiquity laat regisseur Bregtje van der Haak het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld en toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten.<br/><br/><b>Ubiquity</b><br/>De Zweedse ingenieur Per Segerback stond aan de wieg van de smartphone bij Ericsson. Nu leeft hij al 18 jaar in het bos, omdat hij ziek werd van de straling. <br/><br/>Ook Asaka in Tokio en Anouk in Weesp hebben last van de straling van het onzichtbare web van smartphones, zendmasten en slimme apparaten. Is er voor hen nog plek op deze planeet, als straks alles en iedereen door een draadloos web verbonden wordt? <br/><br/>Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van deze elektrogevoeligen? Hoe klinken de onzichtbare pulsen in hun oren? Waar vinden zij nog een veilige plek nu het wereldwijde web van zendmasten zich sluit? En zijn zij misschien wel onze sensoren in deze stralende nieuwe tijd?<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wTOThidR63Y"></iframe><br/></p>
Live muziek: Niek Baar

In het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft AVROTROS jonge klassieke muziektalenten een flinke boost aan de start van hun professionele carrière.

Het eerste talent waarmee AVROTROS Klassiek werkt, is violist Niek Baar. Afgelopen januari won hij het Nationaal Vioolconcours ‘Oskar Back’. Op een Stradivarius-viool uit 1667 neemt Niek bij AVROTROS nu zijn eerste cd op met werken van Bach, Mozart en Beethoven. Hij wordt daarbij begeleid door de Amerikaanse pianist Ben Kim. De viool wordt Niek ter beschikking gesteld door de Beare's International Violin Society.

AVROTROS Klassiek presenteert!
Jaarlijks selecteert AVROTROS drie talentvolle jonge musici of ensembles om deel te nemen aan ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ Met de musici wordt een professionele cd opgenomen, een fotoshoot gedaan en gedurende een paar maanden zijn ze als terugkerende gasten in de AVROTROS Klassiek-radioprogrammering te horen. Op deze manier doen de musici uitgebreide media-ervaring op, bouwen ze aan hun portfolio en komen zo aan de start van hun professionele loopbaan goed beslagen ten ijs.

<p>In het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft AVROTROS jonge klassieke muziektalenten een flinke boost aan de start van hun professionele carrière.<br/><br/>Het eerste talent waarmee AVROTROS Klassiek werkt, is violist Niek Baar. Afgelopen januari won hij het Nationaal Vioolconcours ‘Oskar Back’. Op een Stradivarius-viool uit 1667 neemt Niek bij AVROTROS nu zijn eerste cd op met werken van Bach, Mozart en Beethoven. Hij wordt daarbij begeleid door de Amerikaanse pianist Ben Kim. De viool wordt Niek ter beschikking gesteld door de Beare's International Violin Society.<br/><br/><b><a href="https://www.avrotros.nl/klassiek/item/violist-niek-baar-neemt-zijn-eerste-cd-op/" target="">AVROTROS Klassiek presenteert!</a></b><br/>Jaarlijks selecteert AVROTROS drie talentvolle jonge musici of ensembles om deel te nemen aan ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ Met de musici wordt een professionele cd opgenomen, een fotoshoot gedaan en gedurende een paar maanden zijn ze als terugkerende gasten in de AVROTROS Klassiek-radioprogrammering te horen. Op deze manier doen de musici uitgebreide media-ervaring op, bouwen ze aan hun portfolio en komen zo aan de start van hun professionele loopbaan goed beslagen ten ijs.<br/><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-5ArHZ4RawI"></iframe><br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:18   De Torenkamer: Dorien de Wit en Annemieke Gerrist - Dag 3
We zitten in deze kleine, warme kamer, waar de zon zo fel naar binnen schijnt dat Annemieke haar zonnebril heeft opgezet. Via onze...
De Torenkamer: Dorien de Wit en Annemieke Gerrist - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:55   Slaapservice: Eva Meijer uit Het vogelhuis
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Eva Meijer uit Het vogelhuis

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht