Overzicht van 7 april 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie: Elsbeth Gruteke

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD.
NTR ZaterdagMatinee

14:00 - 16:30

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

Matinee Café

16:30 - 17:30

Matinee Café NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Na afloop van het concert van de ZaterdagMatinee praten Hans Haffmans en zijn gasten met elkaar na in 'Matinee Café'.

Live vanuit het Concertgebouwcafé, als levendige ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers en topmusici. Deze week: dirigent James Conlon praat na over het concert en blikt terug op zijn geschiedenis met het Rotterdams Philharmonisch Orkest; daarna vertelt Olga Mouret over Klassifest, een bijzonder evenement rond klassieke muziek in Paradiso Amsterdam, nog deze zelfde avond van 7 april.
In verband met het spontane karakter op locatie is een definitieve speellijst pas na de uitzending beschikbaar.
Podium

17:30 - 18:30

Podium NTR

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Podium op Zaterdag, de weekendeditie van Podium. Met de nieuwste releases en tips voor poëzie, film en concerten. Daarnaast speciale aandacht voor crossover en het Open Podium voor de muziekamateur. Presentatie Ab Nieuwdorp. Redactieadres: podium@ntr.nl. Bijdragen Open Podium: openpodium@ntr.nl
Wat kun je zoal verwachten?

Welkom, bij de weekendeditie van Podium, het muziekactualiteitenprogramma van NPO Radio4. Dit keer iets korter dan u van ons gewend bent, we zijn er tot 18.30 en maken dan ruimte voor een langere Opera Live.

Behalve nieuwe CD’s is er filmmuziek, uit de film Cobain van Nanouk Leopold. Harry de Wit -bekend van electro-akoestische muziek- zorgt voor een spannende geluidslaag. En er is poëzie van Nico Dijkshoorn, die bekender is als columnist en als commentator in de Wereld Draait door. Van hem straks enkele korte absurdistische gedichten. 

De nieuwe crossover-CD is van de Japanse jazzpianiste Makiko Hirabayashi. Zij combineert de fijnzinnige klankwereld van het Oosten met de noordelijke spiritualiteit die we de Nordic Sound zijn gaan noemen. En zo vermengt zij met haar trio - jazz tot wereldmuziek.


Poëzietips

In Noord-Groningen

Pianoduo Moret & van der Wagt brengen het programma 'Muziek als taal: emoties in poëzie. Er wordt muziek gespeeld van romantische componisten Brahms, Rachmaninov en Schumann. In dit programma combineren de musici muziek met brieven en gedichten, voorgedragen of voorgezongen door Walther Deubel.

Zo 8 april 15:00 Het Marnehoes in Wehe den Hoorn (Noord-West Groningen aan de Waddenzee)

MEER INFORMATIE


In Leiden  'Verhalen van de stad'. Door de gehele stad worden er morgen op allerlei plekken verhalen verteld, scenes gespeeld, en er wordt  poëzie voorgedragen door de dichters zelf..

Het centrum van 'Verhalen van de stad' is boekhandel Kooyker, daar  houdt Jeroen Windmeijer een introductie op zijn nieuwe boek 'Het Pilgrim Fathers Complot'.

Zo 8 april 13.00 boekhandel Kooyker

MEER INFORMATIE


Morgen in de Bibliotheek Leusden de Stadsdichtersmiddag met 5 stadsdichters. Dat zijn Martijn Adelmund (Wageningen), Harry Oonk (Ede) en André van Zwieten (Wijk bij Duurstede) en uit Leusden Gerhard te Winkel. Kathinka Kreeberg uit Amsterdam maakt het kwintet compleet.

Zo 8 april 15.30 Bibliotheek Leusden

MEER INFORMATIE

<p>Welkom, bij de weekendeditie van Podium, het muziekactualiteitenprogramma van NPO Radio4. Dit keer iets korter dan u van ons gewend bent, we zijn er tot 18.30 en maken dan ruimte voor een langere Opera Live.</p><p>Behalve nieuwe CD’s is er filmmuziek, uit de <b>film Cobain</b> van <b>Nanouk Leopold</b>. <b>Harry de Wit</b> -bekend van electro-akoestische muziek- zorgt voor een spannende geluidslaag. En er is <b>poëzie </b>van <b>Nico Dijkshoorn</b>, die bekender is als columnist en als commentator in de Wereld Draait door. Van hem straks enkele korte absurdistische gedichten. </p><p>De nieuwe <b>crossover-CD</b> is van de Japanse jazzpianiste <b>Makiko Hirabayashi</b>. Zij combineert de fijnzinnige klankwereld van het Oosten met de noordelijke spiritualiteit die we de Nordic Sound zijn gaan noemen. En zo vermengt zij met haar trio - jazz tot wereldmuziek.<br/></p><p><br/></p><p><b>Poëzietips</b></p><p><span><b>In Noord-Groningen</b></span></p><p><span>Pianoduo Moret &amp; van der Wagt brengen het programma 'Muziek als taal: emoties in poëzie. Er wordt muziek gespeeld van romantische componisten Brahms, Rachmaninov en Schumann. In dit programma combineren de musici muziek met brieven en gedichten, voorgedragen of voorgezongen door Walther Deubel. </span></p><p><span></span></p><p><span>Zo 8 april 15:00 Het Marnehoes in Wehe den Hoorn (Noord-West Groningen aan de Waddenzee)</span></p><p><a href="https://www.vanplan.nl/uitje/muziek-als-taal---emoties-in-pozie-het-marnehoes-wehe-den-hoorn-38048984"><b>MEER INFORMATIE</b></a></p><p><br/></p><p><span></span></p><p>In <b>Leiden</b><span><b> </b> </span>'Verhalen van de stad'. Door de gehele stad worden er morgen op allerlei plekken verhalen verteld, scenes gespeeld, en er wordt<span>  </span>poëzie voorgedragen door de dichters zelf.. </p><p><span>Het centrum van 'Verhalen van de stad' is boekhandel Kooyker, daar<span>  </span>houdt Jeroen Windmeijer een introductie op zijn nieuwe boek 'Het Pilgrim Fathers Complot'.</span></p><p><span><span style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);float: none;">Zo 8 april<span> </span></span>13.00 <span style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);float: none;">boekhandel Kooyker</span></span></p><p><a href="https://www.libris.nl/kooyker/agenda/april-2018/verhalen-van-de-stad-het-pilgrim-fathers-complot/"><b>MEER INFORMATIE</b></a></p><p><br/></p><p><span></span></p><p><span>Morgen in de Bibliotheek Leusden de Stadsdichtersmiddag met 5 stadsdichters. Dat zijn Martijn Adelmund (Wageningen), Harry Oonk (Ede) en André van Zwieten (Wijk bij Duurstede) en uit Leusden Gerhard te Winkel. Kathinka Kreeberg uit Amsterdam maakt het kwintet compleet. </span></p><p><span>Zo 8 april 15.30 Bibliotheek Leusden</span></p><p><a href="https://www.bibliotheekeemland.nl/agenda/stadsdichtersmiddag-met-poezie-en-muziek.html"><b>MEER INFORMATIE</b></a></p>
NTR Opera Live

18:30 - 23:00

NTR Opera Live NTR

Presentatie: Hein van Eekert

In deze uitzending

Gaetano Donizetti – Lucia di Lammermoor
Rechtstreeks uit de Metropolitan Opera in New York.
Koor en Orkest van de Metropolitan Opera olv Roberto Abbado. Solisten: Olga Peretyatko-Mariotti, Vittorio Grigolo, Massimo Cavalletti, Vitalij Kowaljow.
Donizetti - Lucia di Lammermoor
Vrije Geluiden

23:03 - 23:59

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie: Tom Klaassen

In deze uitzending

Tom Klaassen verkent iedere zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Met nieuwe releases, concerttips, reportages, actuele ontwikkelingen in de muziekwereld, een vaste plek voor jong talent, en natuurlijk: adembenemende muziek! Gemaakt in nauwe samenwerking met het televisieprogramma Vrije Geluiden.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht