Overzicht van 25 april 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag NTR

Presentatie: Micha Windgassen

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Ochtend van 4

07:00 - 09:00

De Ochtend van 4 KRO-NCRV

Presentatie: Margriet Vroomans

In deze uitzending

De Ochtend van 4 is een programma met klassieke muziek en het laatste nieuws. Vandaag: Rechtbank- en juridisch verslaggever van De Telegraaf, Saskia Belleman als ontbijtgast en Jelle Reumer vertelt over wat er moet gebeuren met de Oostvaardersplassen naar aanleiding van een nieuw rapport.
Luidspreker Luidspreker
07:15   7:15 Ontbijtgast Saskia Belleman
Iedere ochtend kijkt een van onze vaste ontbijtgasten alvast naar het nieuws van de dag. Vandaag is dat Saskia Belleman, rechtbank- en...
7:15 Ontbijtgast Saskia Belleman
Luidspreker Luidspreker
08:15   8:15 Rapport over de Oostvaardersplassen
Een speciale commissie onder leiding van Pieter van Geel onderzocht de situatie bij de Oostvaardersplassen in opdracht van de Provincie...
8:15 Rapport over de Oostvaardersplassen
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Catamarca Charivari Trio Bart Lelivelt [accordeon], Anneke Frankenberg [viool], Gerards Schoorn [bas]
Kettingreactie 25 april 2018
Luidspreker Luidspreker
11:43   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 25 april 2018
Luidspreker Luidspreker
11:15   Dutch Classical Talent-finalist Diamanda Dramm
Dutch Classical Talent-finalist Diamanda Dramm
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Beroemde en hartverscheurende opera Dido and Aeneas van Purcell. Live vanuit TivoliVredenburg.

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Robert King

Henry Purcell – Dido and Aeneas
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Studio Drift

Het Stedelijk Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse duo Studio Drift, te zien van 25 april t/m 26 augustus.

Studio Drift werd in 2007 opgericht door Lonneke Gordijn (Alkmaar, 1980) en Ralph Nauta (Swindon, Verenigd Koninkrijk, 1978). Zij ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Design Academy in Eindhoven, waar zij in 2005 afstudeerden. Hun fascinatie voor natuur, sciencefiction en technologie komt samen in hun site-specifieke installaties en interactieve sculpturen.
Foto: J.W. Kaldenbach

<p>Het Stedelijk Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse duo Studio Drift, te zien van 25 april t/m 26 augustus.<br/><br/>Studio Drift werd in 2007 opgericht door Lonneke Gordijn (Alkmaar, 1980) en Ralph Nauta (Swindon, Verenigd Koninkrijk, 1978). Zij ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Design Academy in Eindhoven, waar zij in 2005 afstudeerden. Hun fascinatie voor natuur, sciencefiction en technologie komt samen in hun site-specifieke installaties en interactieve sculpturen. <br/><i>Foto: J.W. Kaldenbach</i><br/><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_1rWaqB9bls"></iframe><br/></p>
Live muziek: Julia Kleinsmann

Julia Kleinsmann (1995) begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen, in 2008 vervolgde zij haar studie aan de Jong Talentenklas en van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en sinds 2013 studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kees Koelman. Kleinsmann is tweede violist van het Dostojevski Kwartet. Ze ontving prijzen op het Prinses Christina Concours en het Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. 

<p>Julia Kleinsmann (1995) begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen, in 2008 vervolgde zij haar studie aan de Jong Talentenklas en van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en sinds 2013 studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kees Koelman. Kleinsmann is tweede violist van het Dostojevski Kwartet. Ze ontving prijzen op het Prinses Christina Concours en het Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. <br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:18   De Torenkamer: Eva Gonggrijp en Lodewijk Luijt - Dag 3
Het vliegende bed heeft zich in ons hoofd vastgezet, bovendien is het een mooie manier om de drone, die natuurlijk door de 360 graden...
De Torenkamer: Eva Gonggrijp en Lodewijk Luijt - Dag 3
Slaapservice: Anne Büdgen - Maria

De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:
Anne Büdgen uit Boven de straat hangt een witte lucht

Anne Büdgen debuteerde in 2007 met de dichtbundel "Ze hapte van een tomaat", vijf jaar later volgde "Ik schrijf u nog". Haar gedichten werden opgenomen in bloemlezingen van Gerrit Komrij en Jozef Deleu en vertaald in het Frans, Duits en Engels. Büdgen schrijft naast pöezie ook teksten voor theater. Eind 2016 verscheen "Boven de straat hangt een witte lucht" - een roman in dagboekfragmenten waarin de puber Anna Meesink langzaam aan haar rotsvaste geloof in God gaat twijfelen. 

Foto: Luca Büdgen

<p>De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:<b><b><br/>Anne Büdgen uit Boven de straat hangt een witte lucht<br/><br/></b>Anne Büdgen debuteerde in 2007 met de dichtbundel &#34;Ze hapte van een tomaat&#34;, vijf jaar later volgde &#34;Ik schrijf u nog&#34;. Haar gedichten werden opgenomen in bloemlezingen van Gerrit Komrij en Jozef Deleu en vertaald in het Frans, Duits en Engels. Büdgen schrijft naast pöezie ook teksten voor theater. Eind 2016 verscheen &#34;Boven de straat hangt een witte lucht&#34; - een roman in dagboekfragmenten waarin de puber Anna Meesink langzaam aan haar rotsvaste geloof in God gaat twijfelen. <br/><br/><i>Foto: Luca Büdgen</i><br/></b></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht