Overzicht van 20 april 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag KRO-NCRV

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Herman Strategier Concert voor accordeon en orkest - deel III, "Allegro molto" John Holvast [accordeon] Radio Kamerorkest o.l.v. Paul...
Herman Strategier - Concert voor accordeon en orkest - deel III, "Allegro molto"
Luidspreker Luidspreker
11:31   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 20 april 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
AVROTROS Vrijdagconcert

20:00 - 22:30

AVROTROS Vrijdagconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Rechtstreekse uitzending vanuit TivoliVredenburg te Utrecht.

Uitvoerenden:
Holland Baroque en Cappella Amsterdam o.l.v. Alexander Weimann
Channa Malkin [sopraan]
Minho Jeong [countertenor]
Zachary Wilder [tenor]
Andreas Wolf [bas]

Op het programma:
Georg Friedrich Händel - Dixit Dominus
William Hayes - The fall of Jericho (Nederlandse première)
Händel en een Nederlandse première van Hayes

Bijbelse verhalen met intriges en veel spektakel vormden in Engeland een zeer geliefde inspiratiebron voor meeslepende oratoria, met dank aan Händel. De val van Jericho was een dankbaar onderwerp voor zo’n aanpak. William Hayes, Händels ‘kroonopvolger’, kon alles uit de kast trekken voor een verhaal rond de toorn van God, vallende muren en de redding van de hoer Rachab dankzij haar scharlaken koord.

<p>Bijbelse verhalen met intriges en veel spektakel vormden in Engeland een zeer geliefde inspiratiebron voor meeslepende oratoria, met dank aan Händel. De val van Jericho was een dankbaar onderwerp voor zo’n aanpak. William Hayes, Händels ‘kroonopvolger’, kon alles uit de kast trekken voor een verhaal rond de toorn van God, vallende muren en de redding van de hoer Rachab dankzij haar scharlaken koord.<br/></p>
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. Vanavond presenteert Lidewijde Paris.
Te gast: Lucas van Woerkum

Lucas van Woerkum volgde opleidingen in twee geheel verschillende artistieke disciplines: hoorn en film. Uiteindelijk koos hij voor het laatste, maar hij liet zijn fascinatie voor de muziek niet los. Het overgrote deel van zijn films heeft een zeer nauwe band met muziek.

Daphnis et Chloé van Ravel
In de interpretatie van Van Woerkum wordt de zoektocht naar ware liefde bemoeilijkt doordat Chloé zich verliest in uiterlijk vertoon en narcisme. Het is aan Daphnis om Chloé te laten inzien dat onder haar masker een kwetsbaar en liefdevol persoon schuil gaat. Ook nu weet Lucas van Woerkum met dit project in het kader van Symphonic Cinema een zeer bijzondere symfonische beeldbeleving te creëren, waarin het Nederlands Philharmonisch Orkest de muzikale hoofdrol speelt. Hoofdrollen in de film zijn voor Luca Hollestelle, Vanja Rukavina, Revé Terborg en Marian Mudder.

Symphonic Cinema
In zijn serie films onder de noemer Symphonic Cinema legt cineast Lucas van Woerkum diverse composities op zijn speciale manier schitterend in verhalende filmbeelden met live muziek vast.

<p>Lucas van Woerkum volgde opleidingen in twee geheel verschillende artistieke disciplines: hoorn en film. Uiteindelijk koos hij voor het laatste, maar hij liet zijn fascinatie voor de muziek niet los. Het overgrote deel van zijn films heeft een zeer nauwe band met muziek.<br/><br/><b>Daphnis et Chloé van Ravel</b><br/>In de interpretatie van Van Woerkum wordt de zoektocht naar ware liefde bemoeilijkt doordat Chloé zich verliest in uiterlijk vertoon en narcisme. Het is aan Daphnis om Chloé te laten inzien dat onder haar masker een kwetsbaar en liefdevol persoon schuil gaat. Ook nu weet Lucas van Woerkum met dit project in het kader van Symphonic Cinema een zeer bijzondere symfonische beeldbeleving te creëren, waarin het Nederlands Philharmonisch Orkest de muzikale hoofdrol speelt. Hoofdrollen in de film zijn voor Luca Hollestelle, Vanja Rukavina, Revé Terborg en Marian Mudder. <br/><br/><b>Symphonic Cinema</b><br/>In zijn serie films onder de noemer Symphonic Cinema legt cineast Lucas van Woerkum diverse composities op zijn speciale manier schitterend in verhalende filmbeelden met live muziek vast. <br/></p>
Live muziek: Daniil Rumiantsev, Winnaar Nationaal Fluitconcours

Stichting Nationaal Fluitconcours organiseert jaarlijks een internationaal concours voor studenten en jong talent (met deelnemers uit meer dan 25 landen). De winnaar is dit jaar Daniil Rumiantsev. Ook voorzitter van het fluitconcours Erik Verbeek komt langs.

<p>Stichting Nationaal Fluitconcours organiseert jaarlijks een internationaal concours voor studenten en jong talent (met deelnemers uit meer dan 25 landen). De winnaar is dit jaar Daniil Rumiantsev. Ook voorzitter van het fluitconcours Erik Verbeek komt langs.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:52   Slaapservice: Tsead Bruinja - Verfilmd
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Tsead Bruinja - Verfilmd

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht